Opoziţia îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu legile justiţiei. PNL: Victor Ciorbea să fie revocat

PNL şi Organizaţia de Tineret a PMP îi cer Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la OUG care modifică legile justiţiei. Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, solicită de asemenea Parlamentului să înceapă procedura de revocare a lui Victor Ciorbea.

Urmărește
533 afișări
Imaginea articolului Opoziţia îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu legile justiţiei. PNL: Victor Ciorbea să fie revocat

Opoziţia îi cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR referitor la legile justiţiei. PNL: Victor Ciorbea să fie revocat

„Cel care poate sesiza CCR pe OUG împotriva justiţiei este Avocatul Poporului. PNL îi solicită public Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa acestei ultime lovituri din justiţie prin OUG, fiind foarte siguri că o decizie a CCR nu poate să fie decât nefavorabilă acestei ordonanţe, adică să o declare neconstituţională. Singura instituţie când Guvernul emite OUG care poate să oprească pentru a fi verificată în privinţa constituţionalităţii este Avocatul Poporului”, a declarat Raluca Turcan, miercuri, în Parlament.

Liberalul solicită Parlamentului demararea procedurii de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de avocat al poporului.

„Avem mici aşteptări în privinţa domnului Ciorbea să sesizeze CCR. De aceea PNL solicită conducerii Parlamentului României din nou demararea procedurii de revocare a lui Victor Ciorbea”, a adăugat Turcan.

Şi Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară a anunţat că vor fi prezenţi, miercuri, de la ora 14:00, în faţa instituţiei Avocatului Poporului pentru a picheta şi pentru a-i solicita lui Victor Ciorbea să se sesizeze cu privire la ordonanţele care pun justiţia sub controlul PSD.

OUG pentru modificarea legilor justiţiei şi a unor regulamente privind admiterea la INM a fost adoptată, marţi, în şedinţa de Guvern, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Ministrul a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM.

Actul normativ adoptat de Executiv prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuţiile şefului Secţiei de anchetă. Una dintre prevederi arată că şeful Secţiei de anchetă poate dispune asupra tuturor soluţiilor cu magistraţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici