- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.09.2015, 21:37)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oprea cere sancţiuni după ce veteranii n-au putut arbora drapelul pe clădirea Primăriei Sf. Gheorghe
Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, solicită prefectului de Covasna să verifice respectarea legii şi să dispună sancţiuni, după ce, marţi, veteranii de război nu au fost lăsaţi de către reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze drapelul naţional pe clădirea instituţiei.
Urmărește
19459 afișări
Oprea cere sancţiuni după ce veteranii n-au putut arbora drapelul pe clădirea Primăriei Sf. Gheorghe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut prefectului judeţului Covasna, Sebastian Cucu, să ia toate măsurile legale la Primăria Sfântu Gheorghe, pentru a permite derularea acestui demers, şi să sancţioneze, conform legii, "o astfel de atitudine în faţa unei solicitări venite din partea unor veterani ai Armatei Române".
"În calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională şi de ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei şi Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acţioneze în litera şi spiritul Constituţiei şi să arboreze drapelul naţional pe toate instituţiile publice locale. De asemenea, solicit Prefecturii să verifice, prin prisma atribuţiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria şi Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privinţa incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsaţi să arboreze drapelul naţional pe clădirea Primăriei din localitate", a declarat Oprea, citat într-un comunicat al MAI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
El mai apreciază că România este "un model de toleranţă şi de respectare a drepturilor minorităţilor, inclusiv şi mai ales în ceea ce priveşte relaţiile cu minoritatea maghiară" şi tocmai din acest motiv priveşte "cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe", considerând că "refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul naţional pe instituţia pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie".
"În România, respectarea simbolurilor naţionale nu este opţională şi nu poate fi condiţionată nici de componenţa etnică a unei comunităţi şi nici de bunul plac al unor aleşi locali", a mai spus Oprea.
Acţiunea veteranilor de război din Armata României este o activitate desfăşurată în contextul în care Guvernul a declarat anul 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Război, prin Hotărârea de Guvern numărul 164/2015.
Veteranii de război susţin că nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze drapelul românesc pe sediul Primăriei Sfântu Gheorghe, cu prilejul împlinirii a 71 de ani de când oraşul a fost eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al doilea război mondial.
Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie militară şi religioasă în faţa Primariei Sfântu Gheorghe, unde ostaşii Armatei Române au arborat pe 8 septembrie 1944 tricolorul ca simbol al libertăţii.
Preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război Covasna, Ioachim Grigorescu, a spus că veteranii au intrat în primărie cu drapelul, însă nu au fost lăsaţi să îl arboreze.
Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină de Armata Română, în 1944.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe