- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.12.2013, 16:50)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oprescu: Autostrada suspendată va avea cel puţin două tuneluri subterane. Este mai ieftin
Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, că autostrada suspendată din nordul Capitalei va avea cel puţin două tuneluri subterane, aceasta fiind o soluţie mai ieftină decât exproprierea caselor şi a terenurilor din zona obiectivului de infrastructură.
Urmărește
5070 afișări
Oprescu: Autostrada suspendată va avea cel puţin două tuneluri subterane. Este mai ieftin (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)
"Eu continuu să cred că, dacă ne ducem pe dedesubt, cu tuneluri, este mai ieftin decât să expropriez case sau terenuri", a spus Oprescu.
Potrivit edilului şef al Capitalei, în varianta actuală a proiectului se are în vedere construirea a două tuneluri, respectiv unul pe sub parcul Herăstrău, iar cel de-al doilea, în zona liniilor ferate de la Chitila.
"Un tunel e pe sub parcul Herăstrău, pentru că e monument şi nu ai cum să-l ocoleşti altfel, şi cred că a doua zonă care va fi cu tunel va fi zona între liniile CFR de la Chitila", a afirmat Sorin Oprescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În ceea ce priveşte costurile pentru construirea autostrăzii din nordul Capitalei, primarul general a arătat că sumele estimate sunt de aproximativ 750 de milioane de dolari, incluzând amenajările de o parte şi de alta a autostrăzii, suma fiind obţinută prin parteneriat public-privat.
Edilul şef a mai spus că a discutat cu potenţiali investitori chinezi, având în vedere că parteneriatul public-privat este singura soluţie de construire a acestui obiectiv.
Planul Urbanistic Zonal pentru închiderea inelului median de circulaţie în zona de nord - Autostrada urbană, pe tronsonul cuprins între Lacul Morii şi Şoseaua Colentina - proiect cunoscut ca autostrada suspendată -, a fost aprobat, în 29 noiembrie, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii generali, zona analizată şi reglementată prin PUZ este constituită din şapte teritorii de referinţă, situate în partea de nord a Capitalei, şi cuprinde arii situate pe teritoriul administrativ al sectoarelor 1, 2 şi 6.
Cele şapte teritorii de referinţă sunt cuprinse între Şoseaua Colentina şi strada Gherghiţei, strada Gherghiţei şi Şoseaua Petricani, Şoseaua Petricani şi Şoseaua Pipera, Şoseaua Pipera şi Şoseaua Nordului, Şoseaua Nordului şi bd. Poligrafiei, bd. Poligrafiei şi bd. Bucureştii Noi şi bd. Bucureştii Noi şi Şoseaua Virtuţii.
Proiectul autostrăzii suspendate, denumit "Închiderea inelului median de circulaţie la zona de nord", urmăreşte fluidizarea traficului pe marile artere ale Capitalei.
Potrivit studiului de fezabilitate, lungimea noii căi rutiere va fi de 13,15 kilometri, urmând să fie construite inclusiv poduri şi pasaje subterane şi supraterane.
Proiectul autostrăzii suspendate a fost anunţat de Sorin Oprescu încă din campania electorală din 2008. În 2012, după câştigarea unui nou mandat de primar general, Oprescu anunţa că acest proiect va fi primul pe care îl va trece prin CGMB.
În 31 august 2012, primarul general Sorin Oprescu a declarat, după şedinţa CGMB în care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendată, că speră ca, până la sfârşitul mandatului său, să se poată plimba pe aceasta, altfel spus lucrările să fie gata până în 2016.
Citeşte şi:
Arhitecţii din Bucureşti: Primăria distruge marile bulevarde din nordul Capitalei, ca să se circule mai repede
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe