Oprescu la bilanţ: Sunt pe drum drept şi nu mai merg cu 0,3 km/oră, ci cu 0,5 km/oră
Sorin Oprescu a spus, joi, că după doi ani de mandat ca edil al Capitalei are şi împliniri şi neîmpliniri, precizând că a intrat "pe drum drept" şi nu mai merge "cu 0,3 km/oră, ci cu 0,5 km/oră" şi adăugând că va fi mulţumit dacă la sfârşitul mandatului va merge cu 16 km/oră, cât merge un tramvai.
Oprescu la bilanţ: Sunt pe drum drept şi nu mai merg cu 0,3 km/oră, ci cu 0,5 km/oră (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Potrivit lui Oprescu, cei doi ani de mandat au fost cei în care Capitala "a avut şi mai are încă multe probleme", fiind încă instituţii "anchilozate", pline de birocraţie "care nu lucrează în sprijinul cetăţeanului, în respectul şi în serviciul lui".
În debutul prezentării bilanţului, Oprescu a subliniat că în contextul în care traversăm o perioadă de criză economică şi socială suprapusă pe o criză morală a societăţii româneşti, adevărul nu trebuie ascuns.
Referindu-se la nerealizări, Oprescu a menţionat parcările din Bucureşti despre care a spus că "reprezintă o mare şi gravă problemă a Capitalei", reţeaua de parcări publice a oraşului fiind "total deficitară".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
El a arătat că au început lucrările la parcajul subteran din Piaţa Universităţii şi au fost demarate licitaţiile pentru parcările subterane din Edgard Quinet şi Piaţa Charles de Gaulle, până la sfârşitul anului urmând a fi licitate şi parcările subterane de la Alba Iulia, Dorobanţi, Valter Mărăcineanu, Esplanada Gării Băneasa, lângă aeroportul Băneasa şi Piaţa Presei Libere.
O altă nemulţumire a lui Oprescu din timpul celor doi ani de mandat o reprezintă "viteza cu care se mişcă investiţiile în Capitală". Cu privire la acest aspect, primarul general a precizat că există încă "persoane care au ruginit în posturi moştenite", el explicând că prin noua reorganizare acestea urmează să fie eliberate din funcţie sau sunt cutume vechi de 20 de ani reprezentate de o birocraţie excesivă.
"Mi-a trebuit un an de zile, an în care au circulat cereri, pentru a afla unde sunt mai multe dosare pe Legea 10, acolo unde sunt mii şi mii de dosare", a declarat edilul.
Deşi nu s-a arătat nemulţumit de capitolul consolidării clădirilor cu risc seismic atunci când a prezentat situaţia acestor imobile, Oprescu a vorbit despre birocraţie şi despre procedura greoaie, dar şi despre lipsa unei legislaţii coerente care să-i oblige de proprietarii din aceste imobile să elibereze clădirile. Astfel, în 2009 a fost recepţionat un imobil cu 55 de apartamente, iar în 2010 sunt în execuţie lucrări la 5 imobile cu 226 de apartamente din totalul 301 de clădiri care trebuie consolidate.
La capitolul realizări, Oprescu a menţionat reabilitarea celor 102 şcoli, astfel că la începutul anului şcolar 2010-2011 Capitala va avea 42 de şcoli complet reabilitate şi renovate, întregul program urmând să fie finalizat în vara anului 2011.
Edilul a mai făcut referiri la Centrul Istoric şi infrastructura Capitalei, la obiectivele culturale reabilitate, la acţiunile de ecologizare din Bucureşti, la acţiunile de salubrizare a oraşului sau de creştere a siguranţei acestuia.
"Cetăţenii Bucureştiului au dreptul la servicii de sănătate de calitate, Bucureştiul fiind alături de Oradea modelul după care s-a făcut descentralizarea unităţilor spitaliceşti în România. Când am preluat spitalele, acesta erau subfinanţate şi pline de datorii şi, deşi în perioadă de criză, Primăria Generală a asigurat plata cheltuielilor de bază astfel că cele 18 spitale nu au în prezent datorii. Putem afirma cu certitudine că după un an şi jumătate, cele 18 spitale arată altfel, în sensul bun, iar unele au devenit unităţi medicale de referinţă pentru Capitală", a spus Oprescu.
Şi la capitolul cultură, Oprescu s-a arătat mulţumit de realizări, caracterizând Capitala ca fiind "vocea cea mai puternică în cultura românească".
Un capitol aparte în discursul lui OPrescu a fost destinat patrimoniului Capitalei, bunurilor pe care municipalitatea le administrează. Edilul general s-a arătat nemulţumit de "lucrurile grave" petrecute timp de 20 de ani însă s-a arătat mulţumit de măsurile luate pentru anihilarea urmărilor celor 20 de ani.
Oprescu a precizat că a fost redus numărul concesionărilor şi al schimburilor de terenuri, fiind întreprinse acţiunile de oprire "a hemoragiei de terenuri şi case către diverse grupări care căutatu să le achiziţioneze pe nimic în mod ilegal, primăria încetând să mai fie o agenţie imobiliară", ocazie cu care le-a mulţumit tuturor directorilor direcţiilor subordonate Primăriei sau directoriilor de servicii din Primăria Capitalei şi, nu în ultimul rând, echipei sale de consilieri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO