- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.06.2012, 13:53)
- Roxana Alexe , Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oprescu: Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională din 20 iulie
Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională din 20 iulie, în prezent fiind făcute lucrări de finalizare la rampele de acces şi de izolaţie, dar şi de finisaje interioare, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
Urmărește
1119 afișări
Oprescu: Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională din 20 iulie (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)
"Sunt mulţumit de termenul în care s-au executat lucrările începute în august 2011. Sper ca în 20 iulie să o putem da în folosinţă şi tot atunci să se poată circula şi la suprafaţă, unde piaţa va fi amenajată ca spaţiu pietonal", a spus Sorin Oprescu, după vizita în parcarea subterană din Piaţa Universităţii.
Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanţii constructorului şi cu directori din Primărie, cu care a discutat atât despre stadiul lucrărilor, cât şi despre data finalizării acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
-
Zeci de persoane au murit după ce o barcă s-a scufundat în Marea Mediterană
-
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer
Una dintre problemele discutate la faţa locului a fost cea a amplasării unui singur lift, cu capacitate de şase-opt persoane, care să facă legătura dintre parcare şi spaţiul suprateran. Sorin Oprescu s-a arătat surprins când a aflat că, în loc de două lifturi, parcarea va avea unul singur, deoarece arhitecţii nu au aprobat şi amplasarea celui de-al doilea.
"Soluţia arhitecţilor este aceea de a avea un singur lift, dar am vorbit cu constructorul ca în cazul în care acesta nu o să funcţioneze, pentru a asigura transportul persoanelor, să lase un spaţiu tehnic pentru eventualitatea de a mai aşeza încă un lift", a spus primarul general.
Parcarea va avea trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta va avea o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare "interschimbabilă" în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în funcţie de necesităţi, această a treia rampă va fi amenajată pentru ieşirea sau pentru intrarea în parcare.
Întrebat despre costul lucrării, primarul Sorin Oprescu a spus că partea de construcţie şi montaj costă opt milioane de euro, fondurile fiind private, în baza parteneriatului încheiat de municipalitate.
De asemenea, Sorin Oprescu a arătat că va încerca să aducă în parcarea de la Universitate şi maşinile locuitorilor din zona centrală, pentru a elibera străzile adiacente.
"Nu am făcut evidenţa exactă a rezidenţilor, însă vrem să eliberăm străzile din jur. Probabil un sfert din locuri vor fi ocupate de rezidenţi, restul rămânând locuri publice de parcare".
Întrebat despre costul unui loc de parcare, edilul şef al Capitalei a subliniat că "a vorbi de preţuri la acest moment este hazardat". El a precizat că tariful unui loc de parcare va fi stabilit de consilierii generali.
"Cu siguranţă preţurile vor fi mai mari decât în zonele periferice ale oraşului aşa cum este în toate capitalele de largă respiraţie europeană, tocmai pentru a descuraja statul în parcare", a mai spus Oprescu.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe