Oraşul din România care oferă gratuitate cu metroul, în condiţiile în care nu există metrou

Consilierii locali din Piteşti au decis să acorde gratuitate persoanelor cu handicap grav şi accentuat care circulă cu metroul, deşi acest mijloc de transport în comun nu există în oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3186 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România care oferă gratuitate cu metroul, în condiţiile în care nu există metrou

Oraşul din România care oferă gratuitate cu metroul, în condiţiile în care nu există metrou

Potrivit primarului din Piteşti, Cornel Ionică, gratuitatea pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat este acordată în baza hotârârii Consiliului Local din 20 noiembrie.

Edilul afirmă, însă, că printre mijloacele de transport pe care aceste persoane ar urma să circule gratuit este şi metroul, deşi “nici în 100 de ani nu vom avea metrou în Piteşti”.

”Ne gândim să facem un metrou, de luni încolo, să fie gata într-o săptămână. Glumesc. Nici în 100 de ani nu vom avea metrou în Piteşti. E o lege foarte clară şi fermă care ne obligă să decontăm transportul pentru persoanele cu handicap. Am obligaţia să decontăm şi metroul sau alte mijloace de transport pentru că aşa cere legea”, a declarat Ionică.

Primarul a venit cu precizări şi pe pagina de socializare, afirmând că a fost obligat de lege să treacă şi metroul, alături de celelalte mijloace de transport, în hotărârea CL.

”În Hotărârea Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 privind aprobarea metodologiei de acordare a gratuităţii la transportul cu metroul beneficiarilor Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în aplicarea Legii nr.448/2006, a fost aprobată metodologia de acordare a gratuităţii la transportul cu METROUL, precum şi categoriile de persoane cu handicap care pot beneficia de aceste gratuităţi. Concluzionând, promovarea şi adoptarea Hotârârii Consiliului Local nr. 419/20.11.2017 s-a făcut în aplicarea Legii nr.448/2006”, arată edilul.

Potrivit acestuia, o persoană cu handicap care merge la Bucureşti poate deconta călătoria cu metroul dacă aduce biletul respectiv la Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici