Orban anunţă creşterea pensiilor cu 14%: Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, că Executivul va majora pensiile cu 14%, prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă privind rectificarea bugetară, care se va afla în dezbatere în şedinţa de guvern.

1653 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă creşterea pensiilor cu 14%: Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară

Orban anunţă creşterea pensiilor cu 14%: Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară

„După şedinţa de guvern voi organiza o conferinţă de presă, destinată rectificării bugetare. Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a creşte pensiile. Nu există nicio altă ţară europeană în care să se ia o decizie similară de creştere a pensiilor, faţă de prognoza de creştere economică, de 4,1%, 4,2%, ca urmare a crizei economice provocată de epidemie, nu vom avea creştere economică, ci vom avea o contracţie economică, estimată astăzi la 3,8%.

Ca urmare a acestei contracţii economice, veniturile, atât la bugetul de stat, cât şi la bugetul fondului de pensii, fondului de sănătate au înregistrat scăderi semnificative. La nivelul bugetului naţional avem o scădere de 30 de miliarde, faţă de veniturile proiectate în conformitate cu previziunile şi indicatorii economici care au stat la baza proiectului legii bugetului de stat”, a spus Orban, vineri, prezent la Craiova, pentru verificarea stadiului lucrărilor pe şantierul Drumului Expres Craiova - Piteşti, Tronsonul 1.

Premierul a afirmat că majorarea pensiilor va apărea în cuprinsul OUG privind rectificarea bugetară, care va fi discutată în şedinţa de guvern de vineri.

„Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate acestea, guvernul va creşte pensiile cu un buget consistent, de 14%. (...) Este o creştere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanţa, atât pe anul viitor, cât şi pe anii care vor urma. Alte creşteri ulterioare, orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată pe baza unei analize economice extrem de serioase. România are nevoie de acces la finaţări, cu costuri minime, pentru a asigura resursele financiare susţinerii bugetelor”, a adăugat şeful Executivului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici