- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.10.2012, 21:28)
- Marius Fratila ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Orban: Guvernul vrea mărire de salarii pentru funcţionarii ce gestionează fonduri UE, dar şi criterii de performanţă
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, că în discuţiile cu Comisia Europeană s-a rnul convenit mărirea salariilor, la un nivel egal, pentru toate structurile de stat care gestionează fonduri UE, însă şi introducerea unor criterii de performanţă.
Urmărește
688 afișări
Leonard Orban (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
"Vă spun foarte deschis: dacă vom continua cu salariile existente în momentul de faţă, riscurile vor fi enorme. Vom continua să avem aceleaşi probleme pe care le-am avut până în prezent, cel puţin pe anumite zone", a afirmat Orban, în conferinţa de presă de la sediul MAEur.
El a spus că Guvernul îşi doreşte ridicarea salariilor la un nivel acceptabil pentru toţi funcţionarii din structurile care se ocupă de absorbţia fondurilor UE, însă e necesară şi "introducerea unui set de criterii de performanţă pentru fiecare persoană şi fiecare grup care gestionează fondurile comunitare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Nu se poate ca fiecare, indiferent de performanţa pe care o are, să beneficieze de acel spor de 75%. Nu e normal, nu mi se par normal să nu ai un set de indicatori, de exemplu, pentru cum ar fi modul în care sunt trataţi beneficiarii. Atitudini absolut neacceptabile vizavi de beneficiari. Mi se pare normal ca, în paralel cu o creştere a salariilor, rămâne de văzut când va fi posibilă, să introducem acest set de criterii care să însemne nu numai performanţă, dar şi standarde importante privind intrarea în acest corp. Nu oricine ar trebui să intre, ci cei care au expertiză, care sunt capabili, care pot face faţă unui proces extrem de complicat", a mai spus Orban.
Ministrul Afacerilor Europene declara vineri, pentru MEDIAFAX, după întrevederile de la Bruxelles cu oficialii Comisiei Europene, că aceştia au solicitat îmbunătăţirea capacităţii administrative privind absorbţia fondurilor comunitare nu doar printr-o mărire a salariilor funcţionarilor din ministere, ci şi cu măsuri de premiere a performanţei şi de sancţionare a lipsei acesteia. "Nu se vor mai putea acorda sporuri fără a evalua performanţa", a spus Orban.
El declara în 19 septembrie că Guvernul a solicitat Comisiei Europene ca salariile funcţionarilor care se ocupă de fonduri europene să fie egalizate de la 1 ianuarie 2013 la nivelul cel mai ridicat, cel din Ministerul Dezvoltării Regionale.
"Este anormal ca salariile între diferitele ministere, între diferiţi funcţionari, să fie atât de diferite pentru muncă egală. Nu e normal ca diferenţa să meargă de la unu la trei chiar. Şi tocmai de aceea facem demersuri, am transmis o scrisoare către Comisia Europeană, solicitând să intrăm pe un sistem absolut normal, în care la muncă egală plata să fie egală şi ca începând cu 1 ianuarie 2013 să avem o salarizare corespunzătoare pentru toţi ce care lucrează în sistemul de gestionare a fondurilor europene", a spus el.
Întrebat care vor fi pragurile între care vor fi încadrate salariile acestor funcţionari de la 1 ianuarie 2013, Orban a arătat că ideea e ca acestea să crească la nivelul cel mai ridicat, adică cel al funcţionarilor din Ministerul Dezvoltării Regionale.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe