Paola Del Din, eroina Rezistenţei în Italia, a împlinit 100 de ani

Eroina Paola Del Din, singura câştigătoare în viaţă a Medaliei de Aur a Rezistenţei în Italia a împlinit marţi 100 de ani. Ea este simbol al luptei de eliberare de nazi-fascism şi prima femeie paraşutist din Italia, scrie ANSA.

242 afișări
Imaginea articolului Paola Del Din, eroina Rezistenţei în Italia, a împlinit 100 de ani

Simbol al luptei de eliberare de nazi-fascism, prima femeie paraşutist din Italia, definită drept „femeie staordinară” de către prim-ministrul italian Giorgia Meloni într-o scrisoare scrisă la 25 aprilie, Del Din petrece cea de-a 100-a aniversare în staţiunea montană Sappada (Udine), înconjurată de familia sa.

O celebrare oficială a celei de-a 100-a aniversări este programată să aibă loc la Udine pe 2 septembrie, cu discursuri ale autorităţilor civile şi militare, printre care preşedintele Asociaţiei Naţionale a Combatanţilor Forţelor Armate Reglementare din Războiul de Eliberare, generalul Enrico Pino, comandantul Trupelor Alpine, generalul Ignazio Gamba, şi preşedintele naţional al Asociaţiei Naţionale Alpine, Sebastiano Favero.

La ceremonie va participa şi Alessandro Carlini, jurnalist şi scriitor, autor al cărţii „Nome in codice Renata. Istoria lui Paola Del Din, luptătoare în Rezistenţă şi agent secret”.

„Urări de fericire pentru Paola Del Din la împlinirea a 100 de ani. Am avut plăcerea să o întâlnesc şi să o cunosc pe această femeie extraordinară, patrioată şi medaliată cu aur pentru Valoare Militară pentru curajul său în timpul Rezistenţei în rândurile Brigăzilor Osoppo. Astăzi îi urăm cu toţii sănătate şi îi mulţumim pentru mărturia ei constantă de dragoste pentru ţară şi libertate”. Aşa declară Giorgia Meloni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici