Video Parohul bisericii Sfântul Gheorghe: Lume ca la Vadim Tudor am avut doar la resfinţirea bisericii şi la Hramul Mare de Sf. Nicolae - VIDEO

Mii de oameni au trecut pe la sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor, atât de multă lume nemaifiind la Biserica Sfântul Gheorghe decât la resfinţirea lăcaşului sau la Hramul Mare de Sfântul Nicolae, a declarat, miercuri, parohul Emil Cărămizaru.

Urmărește
2302 afișări

Sute de oameni de toate vârstele aşteaptă la rând, care se întinde de la intrarea în biserică până pe străzile laterale, pentru a trece pe la catafalcul pe care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor.

Oamenii aşteaptă aproximativ o oră pentru a ajunge în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde intră grupuri de câte 40 de oameni. Aproximativ 300 de oameni pe oră au trecut miercuri pe la sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor.

"Mii de oameni din Bucureşti, dar şi din Cluj, Baia Mare, Iaşi, Constanţa şi Craiova au venit, începând de marţi, să-i aducă un omagiu lui Corneliu Vadim Tudor, atât de multă lume nu am mai avut decât la resfinţirea de 300 de ani a bisericii şi la Hramul cel Mare de Sfântul Nicolae. Corneliu Vadim Tudor a fost la resfinţirea de 300 de ani a bisericii şi a stat alături de membrii Sfântului Sinod, de Preafericitul Daniel şi reprezentanţii celor cinci patriarhii care au participat la resfinţire", a spus preotul paroh al bisericii din Capitală, Emil Cărămizaru.

Potrivit acestuia, oamenii au venit cu flori şi lumânări în mână, stau cuminţi şi aşteaptă la rând, ca într-o zi de mare sărbătoare religioasă.

"Este extraordinar comportamentul acestor oameni, stau cuminţi, cu demnitate, copii, bătrâni, oameni în cârje, de parcă ar fi la o mare sărbătoare religioasă. Este emoţionant să-i vezi aşteptând să se închine şi să aducă un ultim omagiu lui Vadim Tudor", a mai spus parohul Emil Cărămizaru.

Potrivit acestuia, la cererea familiei lui Corneliu Vadim Tudor, biserica va rămâne deschisă şi în noaptea de miercuri spre joi, noaptea trecută fiind închisă la ora 01.00 şi redeschisă dimineaţă, la 07.00.

"Biserica va rămâne deschisă toată noaptea, aşa cum am fost rugaţi de familia lui Cornel Vadim Tudor. Vreau să precizez că în această seară, la ora 19.00, va avea loc o slujbă de pomenire, care va fi oficiată de preasfinţitul Timotei Prahoveanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, care va citi mesajul Preafericitului Părinte Daniel. Şi, să vedeţi ce coincidenţă, în urmă cu o săptămână am programat pentru astăzi, la ora 17.00, o slujbă de parastas pentru marele poet care a scris imnurile brâncoveneşti, Ioan Alexandru. Vom face slujba bunului lui prieten, poetului Ioan Alexandru, alături de trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor", a mai spus părintele paroh.

El a precizat că joi dimineaţă, la ora 10.00, în Biserica Sfântul Gheorghe, de la kilometrul 0, va mai fi oficiată o scurtă slujbă, după care sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor va fi transportat la cimitirul Ghencea civil, unde va avea loc slujba de înmormântare, fiind oficiat un ceremonial religioas şi militar.

Preotul paroh a ţinut să precizeze că Vadim Tudor venea des în această biserică, mai ales seara, după ora 20.00, iar atunci îl ruga să deschidă racla cu moaştele Sfântului Nicolae şi rămânea să se roage minute în şir.

"Venea aici foarte des, de regulă seara, după ora 20.00, mă ruga să-i deschis racla cu moaştele Sfântului Nicoale şi se ruga. Zicea că este o mare binecuvântare această biserică a lui Brâncoveanu. Îmi spunea: «Măi frate Emil, gândeşte-te că aici au fost Brâncoveanu, Eminescu, Mihai Viteazul, care a dus mâna Sfântului Nicolae. Îţi dai seama ce binecuvântare pentru această ţară», îmi spunea Vadim", a povestit preotul paroh.

El a mai spus că dorinţa lui Cornel Vadim Tudor a fost aceea ca atunci când va muri să fie adus la această biserică, iar slujba să fie ţinută după orânduiala ortodoxă. "Mi-a zis de multe ori, nu o dată, ca nu cumva atunci când va pleca din lumea aceasta să nu-l aduc la această biserică, iar slujba să fie ţinută după orânduiala noastră ortodoxă, a neamului pe care l-a iubit atât de mult", a mai spus preotul Cărămizaru.

Preotul paroh a precizat că Vadim Tudor a dorit să fie depus în această biserică a marelui martir şi sfânt Constantin Brâncoveanu întrucât la acest lăcaş "a fost prohodit" şi Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889.

La catafalcul pe care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor sunt mai multe coroane şi jerbe de flori. Administraţia Prezidenţială a trimis, marţi, o coroană de flori.

Gheorghe Nețoiu a trimis o coroană în culorile tricolorului, din garoafe roşii şi crizanteme galbene şi albastre.

Totodată, Patriarhia Română a transmis o scrisoare de condoleanţe către familia lui Corneliu Vadim Tudor, care a încetat din viaţă luni, la vârsta de 65 de ani.

Corneliu Vadim Tudor urmează să fie înmormântat joi, la cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Conducerea Senatului a respins, marţi, solicitarea soţiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului senator să fie depus în holul Camerei legislative.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici