Parteneriat pentru promovarea turismului responsabil şi ecologic. Cum va arăta centrul de informare pentru destinaţii de ecoturism - GALERIE FOTO

Concursuri de vâslit pe canotci vor fi organizate în toată ţara, din mai până în septembrie, iar un centru de informare pentru destinaţii de ecoturism va fi înfiinţat la Bucureşti, pe Dâmboviţa, în cadrul unui parteneriat între Asociaţia "Ivan Patzaichin" şi Administraţia "Apele Române".

Urmărește
720 afișări
Imaginea articolului Parteneriat pentru promovarea turismului responsabil şi ecologic. Cum va arăta centrul de informare pentru destinaţii de ecoturism - GALERIE FOTO

Parteneriat pentru promovarea turismului responsabil şi ecologic. Cum va arăta centrul de informare pentru destinaţii de ecoturism (Imagine: Centrul de informare pentru destinaţii de ecoturism)

Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23" şi Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) au semnat, marţi, un parteneriat strategic de promovare în comun a patrimoniului hidrografic al României, cu scopul de a creşte interesul pentru ecoturism şi petrecerea timpului liber în natură.

Primele două activităţi vor fi o serie de mini-festivaluri în mari oraşe din ţară, sub titulatura "Descoperă ROWmania - concurs de vâslit cu canotca de 10+1", şi înfiinţarea la Bucureşti, pe Dâmboviţa, a unui centru de informare pentru destinaţii de ecoturism, care va oferi inclusiv tururi de agrement cu barca pe râu.

TITLURILE ZILEI

GALERIE FOTO

Concursurile "Descoperă ROWmania" vor începe la 11 mai şi vor culmina cu cea de a treia ediţie a RowmaniaFest, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea, care se va desfăşura în perioada 30 august - 1 septembrie.

Celelalte evenimente vor fi organizate în perioada mai - august în câteva dintre oraşele străbătute de râuri sau cu deschidere la lacuri: Bucureşti, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureş, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Buzău, Bacău, Iaşi, Constanţa, Brăila, Galaţi, Alba-Iulia, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe. Vedetele acestor mini-festivaluri pe apă vor fi cele trei canotci de 10+1 care poartă numele celor trei braţe ale Dunării - Sulina, Sfântu Gheorghe şi Chilia, participanţii urmând să se întreacă într-o competiţie de vâslit-viteză.

Competiţiile vor urmări descoperirea României naturale din barcă, prin promovarea mişcării în aer liber. Câştigătorii din fiecare localitate vor intra în finala "Descoperă Rowmania", care se va desfăşura la Tulcea, în cadrul Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle.

Centrul pentru ecoturism va funcţiona toată vara şi până în octombrie, la sediul Bibliotecii Naţionale a României, pentru a promova turismul responsabil şi ecologic, precum şi destinaţiile de ecoturism din România, prin intervenţii artistice, care vor transforma spaţiul într-un loc de agrement unic în Bucureşti.

Totodată, în apropierea bibliotecii, pe Dâmboviţa, publicul va putea descoperi zone naturale româneşti, vâslind în canotcă printre mici insuliţe plutitoare reprezentând Delta Dunării şi parcurile naţionale unde există luciu de apă, locuri cu trasee ecvestre sau pentru ciclism. Organizatorii propun astfel transformarea unei părţi din Dâmboviţa în zonă navigabilă, cu ajutorul unei echipe de artişti, designeri şi arhitecţi din tânăra generaţie. În acest sens, un concurs de proiecte de design urmează să fie lansat pentru amenajarea ochiului de apă de lângă Biblioteca Naţională.

În octombrie anul trecut, Ivan Patzaichin şi alţi membri ai asociaţiei sale au venit cu două din celebrele canotci de invenţie proprie, "Sulina" şi "Sf. Gheorghe", să plimbe bucureştenii pe Dâmboviţa, într-o sâmbătă, făcând din "râul uitat" al oraşului un punct de interes pentru zeci de persoane şi anunţând totodată planuri mari de a schimba faţa acestei părţi din centrul Capitalei.

"Omul se va opri la o insulă şi va descoperi Delta, Maramureşul, Cazanele de la Dunăre, Cheile Bicazului şi altele. Lumea va putea veni şi să citească o carte, să stea pe o bancă deasupra apei. Să vedem cum văd şi artiştii...", spunea atunci Ivan Patzaichin, exprimându-şi speranaţa ca zona să capete o nouă faţă de la 1 mai 2013.

În urmă cu doi ani, Ivan Patzaichin lansa mişcarea Rowmania, prima mişcare de descoperire şi promovare a traseelor pe apele din România, un proiect de antreprenoriat social şi un brand dedicat, sub care se realizează proiecte pentru încurajarea turismului ecologic şi a agrementului cu ambarcaţiuni cu vâsle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici