Patriarhia: Parteneriatele civile încearcă să slăbească familia tradiţională

Patriarhia Română atrage atenţia că parteneriatele civile încearcă să slăbească familia tradiţională sau să i se substituie şi reprezintă un atentat la identitatea acesteia, după intrarea în dezbatere parlamentară a unei noi propuneri legislative de reglementare a acestora.

Urmărește
168 afișări
Imaginea articolului Patriarhia: Parteneriatele civile încearcă să slăbească familia tradiţională

Patriarhia: Parteneriatele civile încearcă să slăbească familia tradiţională (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Subminarea valorilor familiei tradiţionale prin crearea unor alternative la aceasta periclitează familia naturală ca temelie a societăţii umane. De aceea, familia tradiţională are dreptul şi datoria de a-şi proteja propria identitate, demnitate şi continuitate", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Biserica mai spune că binecuvântează numai familia tradiţională, faţă de care, "din cele mai vechi timpuri, poporul român a moştenit şi a cultivat un respect deosebit".

"Niciun angajament internaţional al României nu obligă statul român să legifereze relaţiile în afara familiei constituite prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Experienţa altor state arată că aceste parteneriate civile sunt doar o anticameră a acceptării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute soţilor de către stat, ci şi o valoare socială, care susţine viaţa şi continuitatea unui popor. De aceea, subminarea familiei tradiţionale nu poate fi decât în defavoarea binelui comun al societăţii", susţine Patriarhia.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) mai spune că, deoarece în textul iniţiativei se face menţiune la "creşterea şi educarea copiilor aflaţi în întreţinerea" persoanelor care au încheiat un contract de parteneriat civil, "adoptarea iniţiativei privind parteneriatele civile ar avea efecte negative şi în ceea ce priveşte creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a copiilor".

"Copiii riscă să fie privaţi, împotriva voinţei lor, de afecţiunea maternă sau paternă, fapt care ar duce la efecte negative pe termen lung, prin substituirea acestora cu alte tipuri de afecţiune (două mame, doi taţi etc.)", susţin reprezentanţii BOR.

Patriarhia Română solicită Camerei Deputaţilor, cameră decizională, să respingă şi de această dată propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil, întrucât "constituie un atentat la valoarea permanentă a familiei şi la identitatea acesteia".

Propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil, iniţiată de deputatul Remus Cernea, a fost dezbătută de Senat şi respinsă în 31 martie, iar acum se află în procedură de avizare la comisiile permanente din Camera Deputaţilor. Până acum a primit aviz negativ de la Comisia pentru egalitate de şanse şi Comisia pentru drepturile omului şi aviz favorabil de la Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

După întocmirea raportului de către Comisia juridică, propunerea legislativă va fi supusă la vot în plenul Camerei Deputaţilor, forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici