- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (26.04.2017, 06:30)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru unităţi medicale din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, dotate cu echipamente de diagnostic precoce în oncologia pediatrică
Patru unităţi medicale din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara au fost dotate cu echipamente medicale de diagnostic precoce în oncologia pediatrică în urma finalizării unui proiect cu finanţare norvegiană în valoare de 5,6 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
516 afișări
Patru unităţi medicale din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, dotate cu echipamente de diagnostic precoce în oncologia pediatrică (Imagine: Hepta)
Coordonatorul de proiect, Cătălin Vlad, a declarat, marţi, la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că pe lângă aparatura medicală achiziţionată s-au instruit aproape 300 de specialişti – medici, asistente, infirmiere.
”Proiectul cu finanţare printr-un grant norvegian şi-a propus îmbunătăţirea sănătăţii publice prin reducerea inegalităţii în domeniul sanitar. S-a derulat în patru centre de profil, în unităţi medicale din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi. Am dorit crearea unor centre dotate pentru diagnosticul precoce al pacienţilor din domeniul hematologiei şi oncologiei pediatrice astfel încât să putem stabili un tratament oncologic multidisciplinar. În plus, proiectul urmăreşte evoluţia pacienţilor pe perioada tratamentului şi post tratament. S-a achiziţionat aparatură medicală, 3 RMN-uri, dotate cu sistem de monitorizare la distanţă şi aparate de anestezie pentru Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, un ecograf la Timişoara, şi au fost instruiţi 289 de specialişti, medici, asistente şi infirmiere”, a spus Vlad.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Familiile ostaticilor americani în Israel cer eliberarea urgentă a acestora înainte de schimbarea administraţiei SUA
-
Donald Trump îl nominalizează pe fostul şef al spionajului pentru a conduce CIA
-
Donald Trump confirmă că Elon Musk va conduce un departament important al SUA
Potrivit acestuia, cele patru unităţi medicale dotate sunt Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” București, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Louis Turcanu” Timișoara, Institutul Oncologic “Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii ”Sf. Maria” Iași.
Fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş – Cadariu, conferenţiar universitar în cadrul Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă”, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că avantajele în urma noilor dotări este faptul că micuţii pacienţi nu mai sunt plimbaţi la alte spitale pentru efectuarea unui RMN, iar în plus există un serviciu dedicat de Anestezie Terapie Intensivă pentru copii.
„Proiectul a fost început în anul 2015 când a avut loc o prioritizare a nevoilor în diverse sectoare medicale şi s-a identificat ca problemă onco-pediatria, prin prisma modului de diagnostic, a rezultatelor tratamentului, a necesităţilor din punct de vedere al resurselor umane şi aparaturii. Aşa a luat naştere acest proiect. Am avut atunci gândul la micii noştri pacienţi. Deoarece Institutul Oncologic Cluj-Napoca se ocupă şi de cancerele rare, ne-am gândit că resursele umane în această specialitate sunt deficitare şi ne-am gândit cum să facem ca ele să rămână în ţară”, a subliniat Achimaş-Cadariu.
Proiectul s-a derulat în perioada 2015 – 2017 şi a avut o valoare de 5,6 milioane de euro, din care 85% reprezintă contribuţie financiară norvegiană şi 15% contribuţie a Ministerului Sănătăţii.
Citeşte şi: Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg cere ajutorul Parchetului ICCJ să preia dosarul AVALANŞEI din Retezat şi invocă complexitatea cazului/ Parchetul General a preluat dosarul
Citeşte şi: Răspunsul Protecţiei Copilului la întrebările despre existenţa unui abuz asupra celor doi copii, campioni la alpinism, morţi în avalanşa din Masivul Retezat
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată ”ostil” de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: ”Haideți să spunem adevărul”
CANCAN.RO
La cât se setează centrala termică pentru a avea o temperatură optimă în casă, pe perioada iernii
GANDUL.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe