- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (31.01.2014, 21:33)
- Pacala Dana , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pedepse de până la patru ani de închisoare într-un alt dosar de corupţie de la Vama Moraviţa
Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa într-un alt dosar de corupţie de la Moraviţa în care au fost judecaţi 66 de inculpaţi, poliţişti de frontieră, vameşi, un fost consilier local din Deta şi fiul fostului senator PSD Viorel Matei, cea mai mare pedeapsă fiind de patru ani de închisoare.
Urmărește
491 afișări
Pedepse de până la patru ani de închisoare într-un alt dosar de corupţie de la Vama Moraviţa (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax Foto)
Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat, vineri după-amiază, într-unul din dosarele de corupţie de la Moraviţa, în care au fost judecate 66 de persoane, printre care un fost consilier local din oraşul timişean Deta şi fiul fostului senator PSD de Timiş Viorel Matei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, în acest dosar a fost judecat şi fostul şef al postului de Poliţie din comuna Moraviţa.
Fostul consilier local în comuna Moraviţa Lucian Cotora, judecat pentru aderare la grup infracţional organizat, dare de mită în formă continuată şi două infracţiuni de contrabandă, a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Tot trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a primit şi Viorel Lilian Matei, fiul fostului senator PSD de Timiş Viorel Matei. Fiul acestuia, fost ofiţer de poliţie, a fost acuzat de aderare la grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată şi complicitate la contrabandă calificată în formă continuată.
Fostul şef al postului de Poliţie din Moraviţa Ion Alin Caramatrac, judecat pentru aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, complicitate la contrabandă calificată în formă continuată, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.
În acelaşi dosar au primit pedepse de închisoare cu executare, între doi ani şi jumătate şi patru ani, trei vameşi - Valentin Dragomir (patru ani), Claudiu Uiuiu (trei ani) şi Petru Taracea (trei ani), patru agenţi de poliţie de frontieră - Lucian Degan (trei ani şi şase luni), Ilie Alexoaie (trei ani şi patru luni), Cornel Budriş (trei ani şi nouă luni) şi Dănuţ Antoni (doi ani şi şase luni), precum şi Dan Sava (patru ani) - trimis în judecată pentru contrabandă cu ţigări. Capetele de acuzare sunt aderare la grup infracţional organizat, contrabandă şi luare de mită.
Două persoane, fostul vameş Sorin Daniel Avram, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită şi contrabandă calificată, şi agentul de poliţie Darius Apostol, trimis în judecată pentru aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată şi complicitate la contrabandă calificată în formă continuată, au fost achitate pentru toate infracţiunile.
Ceilalţi inculpaţi din acest dosar au primit pedepse cuprinse între doi ani şi trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
Decizia judecătorilor Curţii de Apel Timişoara poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În mai 2011, procurorii DNA au trimis în judecată 69 de ofiţeri, agenţi de poliţie de frontieră şi vameşi, din care 38 în arest preventiv, de la punctele de trecere a frontierei Moraviţa şi Foeni şi Sectorul PF Deta, acuzaţi că au luat mită peste 82.000 de euro pentru înlesnirea traficului de ţigări din Serbia, valoarea ţigărilor traficate fiind de 3,3 milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Pedepse până la opt ani şi jumătate de închisoare într-unul din dosarele de corupţie de la Moraviţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe