- Home
- Social
- IAŞI, (21.10.2015, 11:28)
- Catalin Hopulele
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii DNA în Iaşi şi Suceava; între cei vizaţi-judecătorul Dan Anton, un procuror şi un avocat
Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, în judeţele Iaşi şi Suceava, într-un dosar privind fapte de corupţie şi infracţiuni contra libertăţii persoanei, printre cei vizaţi fiind judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi, un procuror, un avocat şi oameni de afaceri, spun surse judiciare.
Urmărește
1938 afișări
Percheziţii DNA în Iaşi şi Suceava; între cei vizaţi-judecătorul Dan Anton, un procuror şi un avocat
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Secţia de combatere a corupţiei fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni contra libertăţii persoanei, comise în perioada 2014-2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, miercuri se fac percheziţii domiciliare în 10 locuri din judeţele Iaşi şi Suceava, reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţii ale DNA ar avea loc la locuinţa judecătorului Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, care a mai fost vizat de o serie de percheziţii organizate de DIICOT în vară.
De asemenea, percheziţii au loc la un procuror, un avocat, la mai mulţi oameni de afaceri şi la sediile unor societăţi comerciale, afirmă sursele citate.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
În luna iunie, unsprezece percheziţii ale DIICOT au fost făcute în mai multe locuri din Iaşi, într-un dosar de evaziune fiscală şi trafic de influenţă, printre persoanele vizate fiind judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi, care era suspectat că a intervenit în favoarea unor persoane condamnate, în schimbul sumei de 200.000 de lei şi al unor bunuri, spuneau surse judiciare.
Astfel, judecătorul ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 de lei şi a unor produse alimentare - curcan şi vin - pentru admiterea unei contestaţii în anulare faţă de doi condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare pentru evaziune şi spălare de bani într-un dosar al DIICOT Iaşi, potrivit surselor citate.
Acţiunea DIICOT ar fi fost declanşată în urma unui denunţ.
Ulterior, judecătorul Dan Anton a fost audiat la sediul DIICOT Iaşi, alături de mai mulţi avocaţi ai Baroului Iaşi, care au avut calitatea de martori. Printre aceştia s-a numărat şi decanul Baroului din Iaşi, Marius Striblea. La audieri, avocaţii au fost întrebaţi dacă au cunoştinţă despre vreo mită oferită de persoanele suspectate, iar aceştia au răspuns negativ.
Sursele citate spuneau că în dosar este vorba despre familia de etnie romă Nunucă din comuna Moţca, judeţul Iaşi, care ar fi vrut să îi ofere 200.000 de lei şi mai multe bunuri judecătorului, printr-un fost preşedinte al Judecătoriei Paşcani Viorel Maftei - în prezent pensionat -, pentru a admite o contestaţie în anulare.
Astfel, au fost audiaţi avocaţii care au reprezentat, de-a lungul anilor, membri ai familiei Nunucă în diferite speţe, aceştia din urmă ajungând să fie condamnaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi înşelăciune.
Anterior, judecătorul Dan Anton a fost martor într-un dosar instrumentat de DNA Iaşi, în care mai mulţi membri ai lumii interlope din Iaşi spuneau că îl pot determina pe acesta să dea o soluţie favorabilă într-un caz de trafic de persoane.
În speţa respectivă, trei membri ai lumii interlope din Iaşi - Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gelu Corduneanu - au fost arestaţi şi procesul se desfăşoară şi în prezent la Tribunalul Iaşi. Cei trei ar fi primit 40.000 de euro cu promisiunea că pot interveni la judecătorul Anton, însă implicarea lui nu a fost demonstrată.
Potrivit rechizitoriului prin care dosarul a fost trimis la instanţă, în august 2013, în perioada mai - iunie 2013, Cristodorescu şi Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la denunţătoarea Mihaela Pavăl (fostă Moise), judecată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare, 40.300 de euro, din care au primit, în două tranşe egale, 40.000 de euro.
Aceştia, susţineau anchetatorii, ar fi lăsat-o pe denunţătoare să creadă "că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionată a executării pedepsei".
Inculpaţii i-ar fi promis Mihaelei Pavăl că vor interveni pe lângă judecătorii Dan Anton şi Elena Scriminţchi, din cadrul Curţii de Apel Iaşi, susţineau procurorii.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe