Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov pentru spălarea banilor. Prejudiciu de 4,8 milioane de lei

Poliţiştii fac 8 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la sediile unor societăţi cercetate pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, spălarea banilor şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor.

Urmărește
219 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov pentru spălarea banilor. Prejudiciu de 4,8 milioane de lei

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, miercuri, 8 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, spălarea banilor şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor.

Din probele anchetatorilor a reieşit că, în perioada 19 ianuarie 2018 – 7 mai 2020, ar fi fost puse în circulaţie, prin vânzarea online, sub denumirile a diferiţi expeditori, articole de îmbrăcăminte şi accesorii vestimentare, încălţăminte, parfumuri şi ceasuri, produse contrafăcute, purtând însemnele unor mărci consacrate în aceste categorii de produse, în valoare totală de 4.872.129,98 de lei (21.285 de colete), care ar fi fost expediate prin intermediul unei societăţi de curierat.

Banii obţinuţi din vânzarea produselor contrafăcute ar fi fost introduşi în circuitul civil, în acest fel dându-se o aparenţă de legalitate.

Pentru continuarea cercetărilor, vor fi puse în executare 4 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru audieri.

Cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici