- Home
- Social
- CONSTANŢA, (09.10.2014, 09:23)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii în Constanţa: Patru persoane duse la audieri. Printre suspecţi - un om de afaceri care ar fi sponsorizat campania lui Nicuşor Constantinescu
Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurori DIICOT, cu sprijinul Direcţiei Regionale Antifraudă Constanţa, au făcut, joi, 15 percheziţii în judeţul Constanţa, la sediile unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1236 afișări
Percheziţii în Constanţa: Sunt vizate firme suspectate de evaziune şi spălare de bani. Printre suspecţi - un om de afaceri care ar fi sponsorizat campania lui Nicuşor Constantinescu (Imagine: Shutterstock)
În urma cercetărilor, s-a stabilit că mai multe persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice ar fi înfiinţat, în perioada 2010 - 2014, în judeţul Constanţa, şase societăţi comerciale de tip fantomă, pe numele unor persoane fără pregătire şi cu situaţie materială precară, care, în schimbul unor sume de bani, au acceptat să deţină calitatea de asociaţi şi administratori şi să deschidă conturi bancare în numele lor, fără a avea cunoştinţă despre activitatea economică a societăţilor. Astfel, suspecţii ar fi emis facturi fiscale către alte societăţi, pe care le-ar fi înregistrat în contabilitate, prejudiciind astfel statul cu TVA şi impozit pe profit.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 14:16
-
ieri, 19:26
-
ieri, 17:56
• Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
ieri, 21:29
-
ieri, 11:36
-
ieri, 15:03
• Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
ieri, 19:05
• Franţa conectează un nou reactor nuclear la sistemul energetic al ţării după 25 de ani
-
ieri, 14:07
-
ieri, 22:59
• Avertizare: Carosabil umed pe drumurile din mai multe judeţe, risc de formare a poleiului
-
ieri, 13:25
-
-
ieri, 13:57
• MAE anunţă că nu există români pe lista victimelor atacului de la Magdeburg
-
ieri, 08:58
-
ieri, 08:35
• Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
-
ieri, 15:24
• Primăria Sectorului 1 anunţă că Piaţa Matache, afectată de un incendiu, rămâne deschisă
La unele societăţi comerciale beneficiare, pentru a se crea aparenţa că operaţiunile comerciale atestate în facturi sunt veridice, valoarea bunurilor fictive livrate, ori a serviciilor fictiv prestate, a fost achitată prin transfer bancar, din contul societăţilor achizitoare către conturile unora dintre cele şase societăţi cu comportament de tip fantomă, de unde banii au fost retraşi în numerar.
De asemenea, persoanele bănuite ar fi transferat, din conturile societăţilor comerciale în conturile personale, bani viraţi din conturile altor societăţi comerciale, despre care ar fi cunoscut că provin din săvârşirea de infracţiuni, urmate de retrageri în numerar, în scopul ascunderii originii infracţionale. Ulterior, aceste sume de bani ar fi fost predate altor persoane, care au dobândit în acest mod bunuri despre care ar fi cunoscut că provin din săvârşirea de infracţiuni. Totodată, există suspiciunea că unul dintre membrii grupării, prin înfiinţare, preluare şi controlul exercitat asupra mai multor societăţi comerciale cu comportament fiscal inadecvat, a emis, în perioada 2011 - 2013, facturi fiscale pentru mai mult de 80 de societăţi comerciale, atestând operaţiuni nereale, facturi pe care firmele beneficiare le-au înregistrat în contabilitate, în scopul diminuării bazei impozabile şi prejudicierii bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată.
Transferul sumelor de bani din conturile firmelor beneficiare ale facturilor fiscale atestând operaţiuni nereale în conturile firmelor fantomă controlate de persoanele cercetate, iar ulterior operaţiunile de transfer a sumelor de bani între conturile acestor firme fantomă, urmate de retragerea în numerar a banilor, s-au realizat în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestor sume de bani.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică, până în prezent, la două milioane de euro, în cauză urmând să fie luate măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând bănuiţilor, inclusiv asupra unor stocuri de marfă.
În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate documente contabile aparţinând societăţilor de tip fantomă controlate de membrii grupării, mijloace de plată electronice utilizate la transferul banilor rezultaţi din activitatea infracţională, precum şi trei arme neletale, iar patru persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, au fost duse la audieri, fiind cercetate pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Acţiunea de joi a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române, suportul de specialitate fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe