- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii în Dolj: Sunt vizaţi membrii unei grupări specializate în furturi din bancomate, care acţionau în SUA şi Mexic
Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţul Dolj, fiind vizaţi membrii unei grupări specializate în furturi din bancomate, care acţionau în SUA şi Mexic, prejudiciul provocat fiind de aproximativ 500.000 de dolari, afirmă reprezentanţii DIICOT Craiova.
Percheziţii în Dolj: Sunt vizaţi membrii unei grupări specializate în furturi din bancomate, care acţionau în SUA şi Mexic (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)
Acţiunea este coordonată de DIICOT Craiova, fiind făcute şapte percheziţii în Craiova şi în două localităţi limitrofe, la locuinţele unor presupuşi membri ai acestei grupări.
"Reţeaua acţiona în Mexic şi Statele Unite. Membrii grupării se ocupau cu clonarea de carduri, apoi banii îi trimiteau în Europa, iar ulterior ajungeau în România. Întregul prejudiciu se ridică la 500.000 de dolari", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, comisar-şef Silviu Văcaru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FOCUS Tradiţii şi obiceiuri de Bobotează: Fetele pun busuioc sub pernă, bărbaţii scot crucea din apă
-
Ziarul Financiar: 2025 din perspectiva liderilor europeni
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
Conform sursei citate, în ultimele luni membrii acestei grupări au achiziţionat mai multe terenuri şi imobile.
În timpul percheziţiilor, la una dintre casele unde anchetatorii au descins a fost descoperită suma de 50.000 de dolari.
De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi ofiţerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova au depistat un bărbat care avea asupra lui un colet în care se aflau 123.000 de dolari şi care nu a putut să justifice provenienţa banilor. Bărbatul a fost dus la audieri la DIICOT Craiova alături de alte patru persoane ridicate în urma percheziţiilor, cei cinci fiind suspectaţi de clonare de carduri şi spălare de bani.
"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie a unor date informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani", informează DIICOT.
Potrivit DIICOT, membrii grupării produc sau achiziţionează aparatură de skimming, pe care apoi o utilizează pe teritoriul României dar şi în Germania, Spania, Portugalia, Mexic sau SUA, în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM.
Datele de identificare copiate sunt folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru extragerea unor sume substanţiale de bani din conturile titularilor (îndeosebi în SUA).
Sumele de bani rezultate din aceste operaţiuni financiare frauduloase sunt expediate în ţară, unor persoane interpuse, prin intermediul serviciilor de transfer internaţional de bani sau prin curieri şi sunt investite în afaceri licite, în scopul reciclării.
Miercuri, 28 martie 2012, unul dintre membrii grupării a fost depistat în flagrant delict, având asupra sa suma de 100.000 de dolari, provenind din activitatea infracţională.
Valoarea prejudiciului cauzat depăşeşte suma de 500.000 de dolari, spune DIICOT.
Procurorii DIICOT efectuează şapte percheziţii domiciliare în municipiul din Craiova în vederea identificării de mijloace de probă.
La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse şapte de persoane în vederea audierii.
Procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii din cadrul Secret Service şi FBI.
Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Dolj, suportul informatic fiind asigurat de către DGIPI.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO