Percheziţii în mai multe penitenciare din ţară: poliţiştii au căutat droguri

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Piteşti au făcut, marţi, percheziţii la penitenciarele Mioveni, Târgu Jiu, Bucureşti- Rahova şi Bucureşti – Jilava într-un caz de constituire de grup infracţional organizat, cu scopul obţinerii de bani din comercializarea unor substanţe interzise.

Urmărește
186 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în mai multe penitenciare din ţară: poliţiştii au căutat droguri

Percheziţii în mai multe penitenciare din ţară: poliţiştii au căutat droguri

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de penitenciare, au făcut, marţi, percheziţii la penitenciarele Mioveni, Târgu Jiu, Bucureşti- Rahova şi Bucureşti – Jilava, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor importante sume de bani din comercializarea unor substanţe interzise

„Activităţile din categoria celor enunţate mai sus sunt menite să asigure un climat de ordine şi disciplină în interiorul unităţilor penitenciare, care să permită persoanelor private de libertate care îşi execută pedeapsa în mod regulamentar să parcurgă traseul execuţional penal în vederea reintegrării cu succes în societate”, arată ANP.

Potrivit Poliţiei Române, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziţie în judeţele Argeş, Teleorman, Gorj, Ilfov şi municipiului Bucureşti, inclusiv în 4 unităţi de penitenciar, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuare, fără drept, de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în forma continuată, alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, şi deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

„Din materialul probator administrat, a reieşit că 5 persoane cercetate (dintre care 3 încarcerate în diferite unităţi de penitenciar, pentru executarea unor pedepse cu închisoarea) ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor importante sume de bani din comercializarea unor substanţe interzise. Astfel, acestea ar fi procurat, de la alte persoane cercetate în cauză (inclusiv încarcerate), deţinut în vederea comercializării şi vândut diferite cantităţi de substanţe cu efecte psihoactive (ADB – 4en- PINACA, ADB – Butinca), precum şi substanţe dopante (metandienonă şi oximetolonă) impregnate în coli de hârtie. Cu privire la una dintre persoanele cercetate se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu”, transmite IGPR.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT Piteşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici