Percheziţii în şase judeţe la persoane suspectate de vânzarea unor obiecte de patrimoniu. Mii de monede, fragmente ceramice şi vârfuri de suliţe de metal ridicate

Peste 2.200 de monede, precum şi alte obiecte susceptibile a fi clasate în patrimonial cultural, printre care fragmente ceramice sau vârfuri metalice de suliţe, au fost ridicate în urma percheziţiilor de luni din Timiş şi alte cinci judeţe, în urma audierilor nicio persoană nefiind reţinută.

Urmărește
453 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în şase judeţe la persoane suspectate de vânzarea unor obiecte de patrimoniu. Mii de monede, fragmente ceramice şi vârfuri de suliţe de metal ridicate

Percheziţii în şase judeţe la persoane suspectate de vânzarea unor obiecte de patrimoniu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Timiş, în urma celor 15 percheziţii care au avut loc dimineaţa în judeţele Timiş, Caraş- Severin, Prahova, Argeş, Constanţa şi Vrancea au fost găsite şi ridicate peste 2.200 de monede şi alte obiecte susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, precum şi un detector de metale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2.267 de monede, mai multe fragmente ceramice, vârfuri de suliţe din metal, un topor din bronz, un detector de metale, precum şi şase unităţi de calculator, un laptop şi trei tablete”, se arată în comunicat.

Percheziţiile au vizat 11 persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 - aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat pe Internet piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor săpături în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Ionuţ Bocancea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că şase persoane au fost audiate în acest caz, însă niciuna dintre acestea nu a fost reţinută.

”Au fost la audieri şase persoane, însă în urma audierilor nu s-a impus reţinerea niciuneia dintre persoane. Vor fi cercetate în stare de libertate”, a declarat Bocancea.

Potrivit sursei citate, poliţiştii nu au stabilit, deocamdată, prejudiciul în acest caz.

Potrivit unor surse judiciare, una dintre persoanele care au fost audiate este Raoul Şeptilici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara. De asemenea, în reţea ar fi implicat şi un poliţist din judeţul Vrancea.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, pentru infracţiuni de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Luni dimineaţă, 15 percheziţii au avut loc în şase judeţe, la persoane suspectate că se ocupau cu vânzarea unor obiecte de patrimoniu şi piese arheologice.

La acţiune au participat peste o sută de poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici