- Home
- Social
- BACĂU, (22.09.2015, 14:27)
- Theodor Istrate , Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PERCHEZIŢII la firme din domeniul energiei eoliene, într-un caz privind fraudarea de fonduri UE
Procurorii DNA Suceava fac percheziţii, marţi, la sediile a două firme din judeţul Bacău, cu activitate în domeniul energiei eoliene, într-un caz ce vizează suspiciuni privind fraudarea de fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la două milioane de euro.
Urmărește
1805 afișări
PERCHEZIŢII la firme din domeniul energiei eoliene, într-un caz privind fraudarea de fonduri UE (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)
Procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene.
Astfel, anchetatorii fac percheziţii la sediile a două societăţi comerciale din judeţul Bacău, cu activitate în domeniul energiei eoliene.
”Prejudiciul estimat în această cauză se ridică la aproximativ două milioane de euro. Însă, suma exactă despre care există suspiciuni că ar fi fost fraudată va fi stabilită în urma evaluării materialelor ce vor fi ridicate de la sediul firmelor din Bacău”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Veste bună pentru orădeni: Se inaugurează primul tronson al inelului metropolitan
-
FRF face primele declaraţii despre incidentele de la meciul România – Kosovo
-
Studiu: Care sunt ţările cu cei mai educaţi politicieni? Cum stă România la acest capitol
Potrivit anchetatorilor, beneficiarul fondurilor europene pentru realizarea de parcuri eoliene ar fi desfăşurat activităţile prin intermediul unor firme interpuse din Bacău, vizate acum de procurorii DNA.
Procurorii DNA Suceava au descins la sediile firmelor întrucât exista bănuiala că societăţile implicate ar fi realizat lucrări în cadrul unui proiect vizând proiectare şi instalare de sisteme de turbine eoliene, fără să emită însă documente justificative către beneficiarul real, antrenându-se astfel într-un mecanism financiar fraudulos împreună cu societăţi de tip fantomă, creat în scopul de a supraevalua cheltuielile eligibile decontate prin fonduri europene nerambursabile şi TVA solicitată la rambursare de la autoritatea fiscală.
Potrivit unor surse judiciare, SC Aida SRL Gălăneşti, în cadrul implementării proiectului ”Modernizare fabrică procesare lapte, comuna Gălăneşti, judeţul Suceava”, a achiziţionat şi montat cinci turbine eoliene.
”Referitor la achiziţia de bunuri (turbine eoline) făcută de SC Aida SRL, menţionăm că din verificările efectuate a rezultat că o parte a acestei achiziţii (acumulatori solari, cabluri electrice, montaj) s-a realizat de la SC Electro -Metal SRL, la preţul de 43.400 de lei, conform facturii din 29 noiembrie 2011 emisă către SC KokotasNicol SRL. De asemenea, o parte din aceste bunuri, respectiv bateriile pentru instalaţiile eoliene, au fost achiziţionate de către SC Electro - Metal SRL de la SC Alternative Pure Energy SRL”, au spus sursele citate.
Conform acestora, SC Electro-Metal SRL a livrat către SC Kokotas Nicol SRL echipamente electrice la un preţ de 156.000 de lei (59.197 achiziţii SC Alternative Pure Energy SRL, 96.915 achiziţii SC Electrovolt SRL), fără a încasa însă preţul din revânzarea lor, ”revânzare care de altfel nici nu a fost materializată prin întocmirea de documente justificative şi fără a efectua vreun demers legal pentru recuperarea acestei datorii, fapt ce naşte suspiciuni cu privire la realitatea acestor relaţii comerciale”, mai arată sursele citate.
SC Alternative Pure Energy SRL a desfăşurat relaţii comerciale direct cu WSC Aida SRL, iar SC Electro-Metal SRL şi SC Kokotas Nicol SRL ar fi fost folosite ca societăţi comerciale de tip ”paravan”, au precizat sursele judiciare, care au menţionat că reprezentanţii SC Alternative Pure Energy SRL au afirmat ”pe un forum de specialitate că întreaga lucrare ar fi fost efectuată de aceştia”.
”Procedând la verificarea site-ului www. Alternativepureenergy.ro s-a constatat că această societate comercială are în obiecutul de activitate şi comercializarea şi montarea de turbine eoliene. Din verificările făcute în evidenţele Oficiului Registrului Comerţului a reieşit că SC Alternative Pure Energy SRL are un punct de lucru în Oneşti, pe strada Redului nr. 4, judeţul Bacău.
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe