- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PERCHEZIŢII LA POLIŢIE: 31 de agenţi de la secţiile 1 şi 3 din Capitală sunt cercetaţi pentru corupţie, tortură, complicitate la prostituţie
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti (PTB) cercetează 31 de agenţi de poliţie de la secţiilor 1 şi 3, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.
PERCHEZIŢII LA POLIŢIE: 31 de agenţi de la secţiile 1 şi 3 din Capitală sunt cercetaţi pentru corupţie, tortură, complicitate la prostituţie (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)
"În data de 06.01.2012, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de agenţi de poliţie din cadrul Secţiilor 1 şi 3 Bucureşti, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură, după caz", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Capitalei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
În acest caz au fost emise 82 de mandate de aducere şi au fost solicitate Tribunalului Bucureşti 30 de autorizaţii de percheziţie, instanţa de judecată admiţând propunerile formulate, a precizat Parchetul Capitalei.
Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Poliţia Română a fost sesizată cu privire la suspiciuni de corupţie în cazul poliţiştilor de la secţiile 1 şi 3 de către conducerea Poliţiei Capitalei, IGPR sesizând mai departe Direcţia Generală Anticorupţie, care a început ancheta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX comisarul Christian Ciocan.
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie din Capitală şi la locuinţele poliţiştilor vizaţi în acest caz.
Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 erau monitorizaţi de aproximativ patru luni, mai mulţi ofiţeri DGA fiind infiltraţi în cele două secţii.
Poliţiştii de la secţiile 1 şi 3 vizaţi în acest caz au fost duşi la sediul DGA, unde urmează să fie audiaţi.
Preşedintele "Pro Lex": Anchetatorii fac exces de zel
Preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că de multe ori au anchetatorii fac exces de zel, aşa cum a fost şi la vămi, unde au fost ridicaţi în echipe, pentru suspiciuni de infracţiuni, iar apoi s-a dovedit că nu toţi erau vinovaţi.
Vasile Lincu a precizat că în cazul poliţiştilor de la secţiile 1 şi 3 din Capitală, unde ofiţerii DGA fac percheziţii, cei vizaţi de anchetatori sunt de la ordine publică şi nu este vorba de reţineri, ci doar de cercetări.
Liderul sindical a precizat că au mai fost cazuri, chiar şi în Capitală, când au fost luaţi în echipă, pentru suspiciuni de infracţiuni, dar apoi a rezultat, în urma cercetărilor, că nu erau toţi vinovaţi. Aşa s-a procedat şi la frontieră, "când au fost ridicaţi mulţi, dar în final s-a dovedit a fi vinovaţi mai puţini".
"Trebuie umblat la cauze, nu la efecte. Pare un succes al DGA împotriva altor structuri din Poliţie, nu al Ministerului de Interne. Dacă se constată că există infracţiuni în rândul poliţiştilor, trebuie acţionat la timp, nu trebuie lăsat să se creadă că este un fenomen. Asta duce la o imagine negativă a Poliţiei", a mai spus Vasile Lincu.
El a precizat că poliţiştilor li s-au anulat multe drepturi, iar ministrul Internelor, Traian Igaş, le-a promis că după 4 ianuarie îi va chema la discuţii, lucru care nu s-a întâmplat.
Lincu a mai spus că în urma reducerii cu 25% a salariilor şi a anulării altor drepturi, mulţi poliţişti au demisionat, au plecat la muncă în străinătate, iar alţii au ales "să îndure", sindicatul ajutând foarte mulţi dintre ei să-şi plătească ratele, cheltuielile curente sau să cumpere rechizite pentru copii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO