- Home
- Social
- BUZĂU, (22.10.2015, 11:06)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Percheziţii la Primăria Buzău, fiind vizaţi funcţionari care ar fi constituit un grup infracţional. REACŢIA primarului Boşcodeală
Mai multe percheziţii au loc, joi, la Primăria Buzău, într-un dosar în care funcţionari din instituţie sunt suspectaţi, între altele, că nu au înscris în sistemul informatic procese- verbale de contravenţie pentru eludarea plăţii acestora sau că ar fi introdus date false privind plata unor amenzi. Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, spune că procurorii verifică dosare ale unor persoane fizice şi juridice şi susţine că nu a sesizat "niciodată nimic suspect".
Urmărește
901 afișări
Percheziţii la Primăria Buzău, fiind vizaţi funcţionari care ar fi constituit un grup infracţional
UPDATE 13:55 - Boşcodeală: Se verifică dosare de persoane fizice şi juridice. Nu am sesizat niciodată nimic suspect
Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, spune că procurorii verifică dosare ale unor persoane fizice şi juridice şi susţine că nu a sesizat "niciodată nimic suspect", adăugând că nu a ştiut din timp de percheziţii pentru a anunţa contribuabilii să nu meargă la ghişee, care sunt închise.
Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat, joi, că nu a fost informat de descinderile aflate în desfăşurare la Primărie, astfel că nu a putut lua din timp măsuri pentru a-i anunţa pe contribuabili să nu se prezinte la ghişeele instituţiei pentru a-şi achita dările, transmite corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
"Îmi pare foarte rău de această problemă, nu am fost anunţaţi, nu am putut lua măsuri din timp pentru a nu-i pune pe drumuri pe cei care au venit să-şi achite taxele şi impozitele la Direcţia Economică. Informaţia care a ajuns la mine este cea din comunicatul de presă, este aceea că DIICOT controlează dosare ale unor persoane fizice şi juridice. Nu aveam informaţii dinainte. Sper să se deschidă de astăzi (joi - n.r.) ghişeele de la Taxe şi Impozite", a spus Boşcodeală.
El a adăugat că nu are informaţii despre constituirea unui grup infracţional la Direcţia Economică, serviciu aflat în subordinea sa.
"Nu am sesizat niciodată nimic suspect, toate birourile sunt deschise, fiecare birou funcţionează cu mai mulţi funcţionari, aştept rezultatul cercetărilor. Informaţia a fost doar că se controlează dosare ale unor persoane fizice si juridice de pe raza municipiului Buzău", a afirmat el.
La rândul său, viceprimarul Alexandru Dunel a declarat că procurorii şi poliţiştii fac verificări la dosarele unor persoane fizice şi juridice.
"Nu ştiu ce urmăresc anchetatorii. Aşteptăm să-şi termine verificările, îşi iau documentele, ce-i interesează. După ce vor termina, vă vom informa ce au cerut efectiv. După părerea mea, ei au venit la sesizarea ANAF, fie pentru firme care au intrat în insolvenţă, fie pentru persoane fizice, nu am informaţii despre constituirea unui grup infracţional", a spus viceprimarul.
La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii şi procurorii DIICOT continuă percheziţiile în birourile Primăriei Buzău.
Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău fac mai multe percheziţii la sediul Primăriei Buzău, la Direcţia Economică, în cadrul unei acţiuni ce vizează săvârşirea de către mai multe persoane a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi abuz în serviciu.
Potrivit DIICOT, mai mulţi funcţionari publici din Primăria Buzău-Direcţia Economică au constituit un grup infracţional organizat, ei fiind suspectaţi că nu au înscris în sistemul informatic mai multe procese-verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora.
De asemenea, aceştia ar fi introdus date false în sistemul informatic, ”respectiv menţiuni nereale că amenzile ar fi fost plătite la consiliile locale din alte localităţi sau la sucursale şi filiale CEC din alte localităţi, acţiuni urmate de distrugerea documentelor de constatare a contravenţiilor şi introducerea scriptică a altor documente”.
Funcţionarii mai sunt suspectaţi că au introdus date false în sistemul informatic, vizând ştergerea şi anularea datoriilor mai multor persoane juridice în condiţii nelegale, respectiv înainte de împlinirea termenului de prescripţie de cinci ani, că nu au luat măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul municipalităţii, dar şi că au emis ”cu mare întârziere” titlurile de executare silită, respectiv în apropierea împlinirii termenului de prescripţie a executării debitelor locale către bugetul municipalităţii.
Acţiunea se desfăşoară împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la SCCO Buzău şi BCCO Ploieşti, suportul tehnic şi informativ fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, acţiunea vizează identificarea şi ridicarea registrelor, documentelor şi înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidenţierea, urmărirea şi executarea silită de amenzi, impozite şi taxe locale, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.
Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost condamnat, în luna februarie, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău.
Decizia a fost dispusă de magistraţii Judecătoriei Braşov şi nu este definitivă.
În iunie 2014, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%