Percheziţii şi audieri în Capitală, Dolj şi Olt, pentru destructurarea unui grup de falsificatori de carduri

Douăzeci de persoane suspectate de falsificare de carduri vor fi audiate de procurorii DIICOT Craiova în urma unor precheziţii efectuate joi în Bucureşti, Dolj şi Olt pentru destructurarea unei reţele care acţiona în ţări precum Italia, Germania şi Suedia.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Percheziţii şi audieri în Capitală, Dolj şi Olt, pentru destructurarea unui grup de falsificatori de carduri

Percheziţii şi audieri în Capitală, Dolj şi Olt, pentru destructurarea unui grup de falsificatori de carduri (Imagine arhivă: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Craiova cercetează mai multe persoane pentru constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie a unor date informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată, falsificarea unui instrument de plată electronică şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate.

"În fapt, se reţine că, pe raza judeţului Dolj, s-a constituit un grup infracţional organizat, având ramificaţii în judeţul Olt şi municipiul Bucureşti, specializat în săvârşirea de infracţiuni de criminalitate informatică", se arată într-un comunicat de joi al DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării confecţionau componentele electronice ale aparaturii de skimming în special în Bucureşti, iar componentele mecanice în Craiova, unde erau asamblate şi părţilor electronice şi mecanice. Dispozitivele obţinute erau ulterior vândute către alte persoane sau folosite de membrii grupării, în special pe teritoriul Italiei, potrivit DIICOT.

În urma percheziţiilor efectuate joi la imobile din Craiova, Bucureşti şi localităţi şi judeţul Olt vor fi duse 20 de persoane la audieri la sediul DIICOT Craiova.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat că percheziţiile au loc în Bucureşti, Craiova, Slatina şi Caracal, la locuinţele unor presupuşi membri ai unui grup infracţional organizat specializat în infracţiuni informatice.

Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, comisar Silviu Văcaru, a declarat că descinderile au început joi dimineaţă la ora 6.00, la 37 de adrese din Bucureşti, Dolj şi Olt. Astfel, au loc 28 de percheziţii în Craiova şi localităţi limitrofe, trei percheziţii la Caracal, una la Slatina şi cinci percheziţii la Bucureşti.

Conform şefului BCCO Craiova, membrii grupării acţionau în ţări precum Italia, Germania şi Suedia, falsificând carduri şi extrăgând fraudulos sume de bani cu ajutorul unor dispozitive montate pe bancomate.

"Din cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii BCCO Craiova au rezultat indicii că, în perioada aprilie 2009 - mai 2010, membrii grupului infracţional organizat au comis infracţiuni din sfera criminalităţii informatice pe teritoriul mai multor state europene, respectiv Italia, Germania, Suedia şi România, până în prezent fiind identificaţi 17 membri", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Cercetările în acest caz au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Craiova, BCCO Bucureşti, DCCO - SCCI şi lucrători ai Jandarmeriei Române şi SPIR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici