Personalul tehnic al Tarom ar putea declanşa conflictul de muncă, dacă nu va primi salarii mai mari

Sindicatul personalului tehnic al Tarom, din care fac parte 700 din cei 2.100 de angajaţi ai companiei aeriene, solicită majorări salariale şi a depus preaviz de conflict de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă, o mediere cu administraţia operatorului urmând să aibă loc în următoarele zile.

Urmărește
308 afișări
Imaginea articolului Personalul tehnic al Tarom ar putea declanşa conflictul de muncă, dacă nu va primi salarii mai mari

Personalul tehnic al Tarom ar putea declanşa conflictul de muncă, dacă nu va primi salarii mai mari (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Majoritatea colegilor mei sunt de părere că nu vom avea un conflict de muncă. Chiar dacă acest preaviz de conflict de muncă a fost depus la ITM, asta nu înseamnă că se va dezvolta într-un conflict de muncă", a declarat, marţi, Silvia Columb, directorul comercial al Tarom.

Ea a precizat că angajaţii solicită majorări salariale care nu pot fi însă susţinute de companie.

"Compania nu şi le poate permite, ţinând cont de faptul că încă suntem pe pierderi şi ne dorim anul viitor să scădem aceste pierderi. O creştere de obligaţii financiare este greu de conceput", a afirmat Columb.

Ea a arătat că în următoarele zile urmează o mediere la ITM.

"Continuăm negocierile, avem posibilitatea să o facem zi de zi, până la sfârşitul anului", a adăugat reprezentantul Tarom.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la finele lunii noiembrie că Tarom a raportat rezultate pozitive în acest an, dar compania aeriană nu beneficiază de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt în contrasens" şi va fi necesară restructurarea companiei.

Potrivit datelor ministrului, Tarom a avut în acest an venituri din servicii de transport aerian mai mari cu 5%, a transportat 1,7 milioane pasageri (+3%), iar numărul de curse din 2014 va fi cu 4% mai mare decât în 2013.

În luna octombrie, premierul Victor Ponta i-a cerut lui Rus să găsească o soluţie raţională cu sindicatul companiei aeriene, astfel încât să poată fi "salvat" unul dintre brandurile româneşti.

Şeful Executivului a arătat că, dintre toate problemele care trebuie rezolvate la nivel general, o parte dintre acestea pot fi soluţionate, iar altele nu, dar se doreşte să existe un dialog.

În septembrie, mai multe curse Tarom au fost anulate sau întârziate din cauza unor proteste ale piloţilor şi însoţitorilor de zbor, nemulţumiţi de salarii şi de noul contract colectiv de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici