Peste 1.600 de apartamente din Capitală, fără apă caldă şi căldură, din cauza datoriilor RADET

Peste 1.600 de apartamente din sectorul 4, dar şi sediul central al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) au rămas fără căldură şi apă caldă, din cauza sistării furnizării gazelor naturale ca urmare a datoriilor înregistrate de RADET.

Urmărește
857 afișări
Imaginea articolului Peste 1.600 de apartamente din Capitală, fără apă caldă şi căldură, din cauza datoriilor RADET

Peste 1.600 de apartamente din Capitală, fără apă caldă şi căldură, din cauza datoriilor RADET (Imagine: Shutterstock)

RADET anunţă că, urmare a datoriilor înregistrate la furnizorul de gaze naturale GDF Suez şi în urma sistării furnizarii acestora, a încetat furnizarea agentului termic (încălzire şi apă caldă de consum) pentru 1.137 de apartamente din bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 22 - 24, 467 de apartamente din bulevardul Dimitrie Cantemir nr.15, în sectorul 4, la sediul central al RADET, din strada Cavafii Vechi nr. 15, sector 3, şi la sediul zonal al RADET din strada Olimpului nr. 86, sector 4.

Datoriile înregistrate de RADET la furnizorul de gaze naturale GDF Suez sunt în valoare de 16.253.480 de lei şi reprezintă facturi neachitate din lunile ianuarie şi februarie 2015, precizează reprezentanţii instituţiei.

Totodată, ei dau asigurări că RADET face eforturi pentru reluarea furnizării apei calde şi căldurii în imobilele afectate în următoarele două zile.

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a declarat, marţi, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că datoriile RADET sunt de peste 325% din cifra de afaceri şi sunt îndeplinite condiţiile pentru intrarea în insolvenţă.

Pieptea a acuzat Guvernul că, desi RADET este în colaps, nu a mai dat niciun fel de informaţii despre fuziunea regiei cu ELCEN.

Primarul Sorin Oprescu a răspuns că face responsabil grupul PNL din CGMB pentru nereuşita fuziunii anunţate.

"Nu aţi dorit niciodată ca municipalitatea să scape de penalităţi la penalităţi. Vreţi doar să stârniţi un val de nemulţumiri. Conform legislaţiei în vigoare, fac responsabil grupul PNL pentru faptul că aţi făcut ce aţi putut contra acestei fuziuni", a spus Oprescu.

Edilul a criticat totodată decizia RADET de a opri furnizarea agentului termic ca fiind "aberantă" şi nelegală.

Guvernul a aprobat, în 27 martie 2014, memorandumul privind fuziunea dintre RADET, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, şi Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de căldură al RADET, care aparţine Ministerului Energiei.

Oprescu declara în decembrie anul trecut că fuziunea se va realiza "undeva spre martie 2015", iar în februarie anul acesta afirma că ELCEN nu doreşte şi nu a dorit niciodată fuziunea cu RADET.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%). Societatea asigură şi 4,8% din energia electrică produsă la nivel naţional.

RADET este cel mai mare datornic al ELCEN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici