Peste 100 de parcuri din Sectorul 2 controlate de ANPC au grave deficienţe

  • ANPC a dat o amendă de 10.000 de lei şi a interzis utilizarea echipamentelor din mai multe parcuri controlate de Primăria Sectorului 2.
  • Printre deficienţe, comisarii ANPC au găsit echipamente de joacă, căţărare şi agrement deteriorate, precum şi echipamente prinse cu sârme ieşite din structura de rezistenţă.
Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de parcuri din Sectorul 2 controlate de ANPC au grave deficienţe

Peste 100 de parcuri din Sectorul 2 controlate de ANPC au grave deficienţe

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, marţi, o acţiune de control tematic, referitor la respectarea prevederilor legale în domeniu la locurile de joacă administrate de Primăria Sectorului 2, prin Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2.

Ca urmare a abaterilor constatate a fost aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 lei şi un avertisment, precum şi interzicerea utilizării echipamentelor până la remedierea deficienţelor în toate locaţiile verificate.

„Locurile de joacă trebuie să reprezinte pentru toţi copiii acele spaţii în care să se poată bucura în siguranţă, în această etapă frumoasă a vieţii lor, fără a fi expuşi unor pericole care să le afecteze sănătatea sau chiar viaţa”, spune Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

Au fost verificate 136 locuri de joacă, situate în cele 109 parcuri administrate de Primăria Sectorului 2 - ADP Sector 2.

Printre altele, s-au constatat următoarele deficienţe: folosirea unor suprafaţe antiimpact deteriorate, cu rupturi şi exfolieri, utilizarea unor echipamente de joacă, căţărare, agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, graffiti, fără protecţiile specifice, mânere sau şuruburi, cu elemente de lemn putrezit, folosirea unor echipamente cu şezut metallic, interzise la utilizare, care prezintă pericol de supraîncălzire prin frecare şi poate cauza arsuri la nivelul tegumentului, folosirea unor aparate de fitness cu sfori tocite cu un potenţial pericol de rupere, echipamente de agrement montate incorect şi echipamente de căţărare cu sfori legate cu improvizaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici