Peste 100 de studenţi de la UMF Cluj şi-au comemorat colegii morţi în accidentul aviatic din Ucraina - FOTO

Peste 100 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca i-au comemorat, vineri seară, pe cei doi colegi ai lor care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Ucraina.

Urmărește
1287 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de studenţi de la UMF Cluj şi-au comemorat colegii morţi în accidentul aviatic din Ucraina - FOTO

Peste 100 de studenţi de la UMF Cluj şi-au comemorat colegii morţi în accidentul aviatic din Ucraina - FOTO (Imagine: Vasile Măgrădean/Mediafax Foto)

Participanţii la comemorare, între care s-au numărat studenţi români, dar şi de la secţiile engleză şi franceză ale UMF, s-au adunat în jurul orei 19.30 într-un parc din curtea interioară a universităţii, unde au adus flori şi fotografii cu cei doi tineri decedaţi şi au aprins lumânări.

La ceremonie au participat şi două rude ale studentului decedat, care avea dublă cetăţenie, română şi canadiană, şi care şi-a pierdut viaţa alături de iubita sa.

TITLURILE ZILEI

Accesul jurnaliştilor a fost interzis de către conducerea universităţii clujene, iar participanţii la ceremonie au refuzat să facă orice declaraţie.

Studentul de la Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca mort în accidentul aviatic din Ucraina, alături de iubita sa, şi ea studentă la Medicină în Cluj, avea cetăţenie română şi canadiană şi studiase la un liceu şi la o universitate din Canada.

Pe pagina de Facebook a tânărului apare faptul că acesta a absolvit în 2008 Liceul Ajax din Ontario, iar în anul 2012 a absolvit Universitatea Waterloo, tot din Ontario. Timp de câteva luni, între septembrie 2011 şi 2012, el a lucrat la un centru medical din acelaşi oraş canadian.

Tânărul, A. A., în vârstă de 24 de ani, s-a născut în Cluj-Napoca, oraş în care mai locuieşte doar un unchi de-al său, el emigrând cu părinţii în Canada şi reîntorcându-se în oraşul natal pentru cursuri la cea de-a doua facultate. El era student în anul al doilea la UMF Cluj, la secţia engleză.

Colegii săi de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj-Napoca spun că era un student foarte bun, care se simţea mai mult român decât canadian.

"Era înscris la secţia engleză, dar se simţea mai mult român decât canadian. Învăţa bine, îşi luase examenele, nu avea probleme, era în anul II. Mi s-au tăiat picioarele când am auzit despre accident. Ce şanse erau să se afle în acel avion care pleca din Olanda în Malaezia?", a afirmat o studentă a UMF.

Iubita acestuia, O. I., din Germania, tot studentă la Facultatea de Medicină din Cluj şi tot la secţia engleză, şi-a pierdut şi ea viaţa în accidentul aviatic. Cei doi mergeau cu avionul în Australia, la un congres de medicină.

Decanul Facultăţii de Medicină, Anca Buzoianu, i-a cunoscut pe cei doi şi spune că erau studenţi foarte buni.

"Din câte ştiu, mergeau la Congresul despre SIDA în Australia. Erau amândoi studenţi foate buni, mai ales el. El era reprezentantul studenţilor de la secţia engleză în Consiliul facultăţii şi în Senatul UMF", a spus Buzoianu.

Conducerea UMF Cluj a decis să arboreze, vineri, un steag de doliu pe clădirea decanatelor în memoria celor doi studenţi.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate persoanele care se aflau la bord au murit.

Cetăţeni din cel puţin nouă ţări, între care Australia, Belgia, Canada, Germania, Malaysia, dar şi unul cu dublă cetăţenie - inclusiv română, se aflau la bordul avionului, care ar fi fost doborât cu ajutorul unui sistem de apărare antiaeriană, potrivit unor oficiali americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici