- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.05.2015, 21:46)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Peste 2.000 de oameni au protestat pe străzile din centrul Capitalei faţă de defrişările ilegale - VIDEO, FOTO
Peste 2.000 de oameni, nemulţumiţi de defrişările ilegale, dar şi de faptul că preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul silvic, au protestat, sâmbătă, pe străzile din centrul Capitalei, mergând în marş spre sediul Guvernului, Palatul Cotroceni şi Ministerul Mediului.
Urmărește
2046 afișări
Protestul a început la ora 16.00, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piaţa Charles de Gaulle, şi s-a încheiat după aproape cinci ore, fără a fi înregistrate incidente în timpul mitingului şi pe traseul marşului.
După aproximativ o oră şi jumătate de protest la intrarea în Parcul Herăstrău, manifestanţii s-au pus în mişcare, scandând, printre altele, "Toate partidele au tăiat pădurile" şi "Natura suntem noi".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Va deveni armata obligatorie în România? Răspunsul ministrului Angel Tîlvăr
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
Prima oprire a fost în faţa sediului Guvernului, unde unii protestatari, care au venit pe biciclete, s-au învârtit timp de câteva minute în jurul parcării din Piaţa Victoriei, scandând "Hoţii".
Pe tot traseul, oamenii au fluturat steaguri şi au afişat bannere pe care scria "Ne luăm verdele înapoi", "Colonia română - raiul corporaţiilor prăduitoare", "Fiecare arbore tăiat contribuie la dispariţia ursului polar", "Alo, Ministerule, protejăm sau prăduim mediul?", "Dacii iubeau pădurea. TU?", "Pas cu pas, pădurile le-aţi ras", "România pierde 3 hectare de pădure pe oră", "Mafia defrişează, guvernul protejează", "Nu tăiaţi copacul că vă rupem capul".
Manifestanţii au ascultat şi au intonat Imnul României şi au scandat: "Uniţi salvăm toate pădurile", "Un copac de mai tăiaţi, o s-ajungeţi spânzuraţi!", "Uniţi luptăm, pădurea apărăm", "Mafia defrişează, Iohannis protejează!", "Dacă nu vrei să îţi pierzi slujba, nu te mai juca cu drujba", "Iohannis, trezeşte-te".
Protestatarii au făcut a doua oprire în faţa Palatului Cotroceni, unde au continuat să scandeze, timp de aproximativ 30 de minute, apoi au pornit în marş spre Ministerul Mediului.
Pe traseu s-au oprit şi în faţa Institutului Cantacuzino, unde au blocat traficul timp de câteva minute şi au scandat "Uniţi salvăm Cantacuzino".
În jurul orei 20.00, protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului, în zona Parcului Izvor, pe care l-au traversat pentru a ajunge în faţa Ministerului Mediului, unde au ajuns aproximativ 1.500 de oameni.
Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00, după ce manifestanţii au scandat şi în faţa sediului Ministerului Mediului mesaje contra tăierilor ilegale de copaci.
La protestul din Capitală, care nu a fost autorizat, dar care s-a desfăşurat fără incidente, s-au adunat iniţial aproximativ 1.000 de persoane, însă pe traseul marşului, acestora s-au alăturat şi alţi manifestanţi, numărul protestatarilor depăşind, la un moment dat, 2.000.
Proteste similare au fost în mai multe localităţi, printre care Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Iaşi şi Ploieşti.
Citeşte şi:
Cluj: Peste 1000 de persoane au protestat faţă de defrişarea pădurilor, criticându-l pe Iohannis. Participanţii au blocat traficul în centrul oraşului. La manifestare a fost şi soţia primarului Boc - FOTO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că problema defrişărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, arătând că protestul de sâmbătă faţă de despăduririle abuzive este unul perfect legitim.
"Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrişărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT. Sunt convins că vom reuşi nu doar să stopăm fenomenul, dar şi că instituţiile statului îi vor identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi", a scris Iohannis pe Facebook.
Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis. Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare şi a votat legea în varianta iniţială.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Cluj: Peste 1000 de persoane au protestat faţă de defrişarea pădurilor, criticându-l pe Iohannis. Participanţii au blocat traficul în centrul oraşului. La manifestare a fost şi soţia primarului Boc - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe