- Home
- Social
- CÂMPINA, (12.01.2013, 14:45)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 200 de persoane, la înmormântarea elevei care a murit în tabără la Buşteni
Peste 200 de persoane participă, sâmbătă, la Câmpina, la înmormântarea elevei de 13 ani care a murit marţi după ce a căzut de la etajul unei vile din Buşteni, unde se afla într-o tabără, colegi şi profesori ai fetei venind cu două autocare pe parbrizele cărora au lipit o fotografie a fetei.
Urmărește
644 afișări
Peste 200 de persoane, la înmormântarea elevei care a murit în tabără la Buşteni (Imagine: cppi.ro)
Biserica "Sfânta Treime" din municipiul Câmpina a fost neîncăpătoare pentru cele peste 200 de persoane care au venit să o conducă pe ultimul drum pe Diana Elena Rotaru, adolescenta de 13 ani care a murit într-o tabără de matematică organizată la Buşteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Slujba de înmormântare, oficiată de cinci preoţi, a început la ora 13.00, iar la aceasta au asistat, pe lângă familie, zeci de colegi, dar şi cadre didactice ale copilei, elevă la Şcoala 56 "Jose Marti" din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
La finalul slujbei, unul dintre preoţi a spus că în astfel de momente "cuvintele sunt mărginite pentru a exprima durerea celor care au cunoscut-o şi iubit-o pe Diana Elena".
După cuvântarea de final a preotului, în biserică a vorbit tatăl fetei, care a spus că Diana a fost "un copil foarte dorit" şi că aceasta "umplea cu vocea şi bucuria ei orice spaţiu oricât de mare". Tatăl adolescentei a mai povestit că încă de mică fetiţa a fost deschisă spre cunoaştere, că la patru ani a învăţat să citească, iar la cinci ani citea cursiv, inclusiv de la televizor.
Familia a decis să o înmormânteze pe Diana la Câmpina, întrucât fata şi-a petrecut o parte din copilărie în acest oraş, alături de bunica din partea tatălui.
Colegii Dianei o descriu pe aceasta drept o fire veselă, extrem de prietenoasă, care şi-a dorit şi a reuşit să îşi facă mulţi prieteni. Aceştia mai spun că Diana era extrem de inteligentă şi pasionată de matematică.
Strada Mihai Eminescu din Câmpina, unde se află Biserica "Sfânta Treime", este blocată în prezent de autocarele cu care au venit colegii Dianei din Bucureşti. Pe parbrizul fiecărui autocar, dar şi pe parbrizele unora dintre maşinile celor prezenţi la înmormântare a fost lipită o fotografie a fetei.
Fata va fi înmormântată într-un cimitir din Câmpina.
Eleva de 13 ani, olimpică la matematică, a murit, marţi seară, la Spitalul din Sinaia, unde fusese adusă marţi dimineaţă, după ce a fost găsită căzută de la etajul al treilea al vilei în care fusese cazată alături de alţi 21 de elevi care participau la o tabără de matematică. Când a fost găsită, temperatura corpului fetei măsura 19,5 grade.
Necropsia efectuată la Serviciul de Medicină Legală a arătat că fata consumase alcool şi avea o alcoolemie de 0,9.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia a deschis dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă împotriva cadrelor didactice care se aflau în tabără cu copiii. Conform unor surse, unii dintre profesorii cu care elevii aflaţi în tabără făceau zilnic şase ore de matematică au declarat că ei au venit în tabără nu ca supraveghetori, ci exclusiv pentru a lucra cu copiii.
Organizatorul taberei este un profesor pensionar din Zalău, care conduce o editură şi are o asociaţie care-i sprijină pe copiii olimpici la matematică.
Fata era elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe