Peste 200 de profesori dintr-un judeţ au protestat, nemulţumiţi de salarizare: „Nu mai vrem promisiuni” | FOTO

Peste 200 de profesori au protestat, joi, nemulţumiţi de salariile din învăţământ, aceştia solicitând respectarea hotărârilor judecătoreşti şi acordarea sporului de solicitare neuropsihică pentru toţi angajaţii din educaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
728 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de profesori dintr-un judeţ au protestat, nemulţumiţi de salarizare: „Nu mai vrem promisiuni” | FOTO

Peste 200 de profesori din judeţul Gorj au protestat, nemulţumiţi de salarizare: „Nu mai vrem promisiuni”

Participanţii la protest s-au adunat, joi, la ora 13.00, în faţa Prefecturii Gorj şi au purtat pancarte cu mesaje precum „Nu cerşim!”, „Nu mai vrem promisiuni”, „Decontaţi naveta profesorilor”, „Respectaţi legile”.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj (USLI), Constantin Huică, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că nemulţumirile s-au acumulat de-a lungul timpului şi profesorii au decis să îşi ceară drepturile în stradă.

„Nemulţumirile s-au acumulat în decursul timpului, nemulţumiri din cauza neajunsurilor cu care se confruntă sistemul de învăţământ, în primul rând cadrele didactice şi tot personalul din învăţământ. În primul rând este dezbaterea cu proiectul de buget pentru anul 2019, nici în acest an nu se respectă legea pentru a avea 6% din produsul intern brut şi toate acestea conduc la un cost standard per elev scăzut, ceea ce duce la subfinanţarea sistemului de învăţământ, care atrage toate neajunsurile de aici. Mai mult, avem un acord încheiat în şedinţa solemnă a Guvernului, din data 1 decembrie, în care s-au angajat că vor respecta câteva doleanţe ale sindicatelor şi aş începe în primul rând cu plata sentinţelor judecătoreşti. Avem sporul de neuropsihic, care, conform legii 153, trebuia acordat tuturor cadrelor didactice, nu s-a acordat decât pentru profesorii de predare, personalul de conducere, personalul auxiliar nebeneficiind de astfel de sporuri”, a spus Huică.

De asemenea, profesorii nu sunt de acord cu eliminarea orelor de Educaţie Fizică din planul cadru de la ciclul primar.

„Mai nou, a apărut zilele acestea intenţia ministrului Educaţiei de a scoate din planul cadru predarea orelor de educaţie fizică de la clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, care ar duce în continuare la creşterea numărului de copii obezi din România. Conform datelor statistice, unul din patru copii este obez, iar această măsură ar conduce în continuare la această viaţă sedentară, la care sunt îndreptaţi copiii”, a mai spus Constantin Huică.

În funcţie de ultimele discuţii de la Guvern şi în funcţie de bugetul Educaţiei, toţi liderii sindicatelor din învăţământ se vor întâlni pentru a decide acţiunile care vor urma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici