- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.01.2014, 16:30)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 8.300 de persoane căutate în Spaţiul Schengen, depistate pe teritoriul României în 2013
Peste 8.300 de persoane căutate în Spaţiul Schengen au fost depistate pe teritoriul României în 2013, în timp ce pe teritoriul celorlalte ţări membre au fost identificate 4.669 de persoane căutate de autorităţile române, în urma schimbului de informaţii prin Biroul Sirene din cadrul Poliţiei Române.
Urmărește
262 afișări
Peste 8.300 de persoane căutate în Spaţiul Schengen, depistate pe teritoriul României în 2013 (Imagine: Shutterstock)
Autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării, în urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), 8.361 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS).
Poliţiştii români au pus în aplicare 1.164 mandate europene de arestare, au identificat 263 de persoane ce erau semnalate ca fiind dispărute din statele membre şi au depistat alte 3.841 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 3.113 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale. Poliţiştii români au mai identificat cinci arme de foc semnalate în vederea indisponibilizării, precum şi 26 de documente.
Partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 4.669 de persoane căutate de autorităţile române, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene. Dintre acestea, 2.763 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 184 de persoane erau semnalate ca fiind dispărute din România, iar 841 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.
Totodată, 677 de autovehicule şi cinci documente, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.
România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010.
Biroul Sirene, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGPR, a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.
Pentru a asigura un flux continuu de date şi informaţii, Biroul Sirene funcţionează 24/7, având acces permanent la datele operative ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Române, Oficiului Român de Imigrări etc..
Sistemul informatic Sirene este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv Sistemul Informatic Schengen, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.
SIS conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul birourilor Sirene constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe