Video Petre Tobă, la ieşirea de la DNA: Mi s-a adus la cunoştinţă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru favorizarea infractorului - VIDEO / Alţi doi foştii şefi DIPI, puşi oficial sub acuzare

Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, a declarat, marţi dimineaţă, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă punerea în mişcare a acţiunii penale pentru favorizarea infractorului.

Urmărește
1127 afișări

UPDATE 11.41:  Foştilor şefi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Gheorghe Nicolae şi Rareş Văduva, li s-a adus la cunoştinţă marţi punerea în mişcare a acţiunii penale, aceştia fiind acuzaţi că ar fi delapidat bani din fondurile operative.

"S-a pus în mişcare acţiunea penală exact pentru aceleaşi fapte pentru care s-a dispus acum ceva vreme continuarea urmăririi penale. Clientul meu şi-a păstrat dreptul de a nu da nicio declaraţie în aceste momente procesuale. Anticipez şi o trimitere în judecată. Într-adevăr există bază legală pentru declasificarea oricărei informaţii clasificate, însă ce pot să vă asigur e că există o bază legală atunci când, în baza unor analize, s-a apreciat că nu e în interesul activităţii de informaţii declasificarea acelor informaţii", a declarat George Pop, avocatul fostului şef al DIPI Gheorghe Nicolae.

Şi fostului şef al DIPI Rareş Văduva i s-a adus la cunoştinţă punerea în mişcare a acţiunii penale.

"Activitatea mea la DIPI s-a desfăşurat cu respectarea strictă a legii şi a reglementărilor în vigoare. Am convingerea că vom reuşi să demonstrăm că această construcţie judiciară este, să zicem, o eroare. Cadrul legal care permite clasificarea e acelaşi care permite şi declasificarea", a declarat Rareş Văduva la ieşirea din sediul DNA.

Petre Tobă este audiat la DNA în dosarul în care e acuzat de favorizarea infractorului

Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, este audiat, marţi dimineaţă, la sediul DNA după ce a fost pus la dispoziţie, luni, printr-un ordin al lui Dragoş Tudorache, măsura fiind luată ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale în dosarul în care Tobă este acuzat de favorizarea infractorului.

Fostul ministru Petre Tobă nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

El a fost pus la dispoziţie, luni, printr-un ordin al lui Dragoş Tudorache, măsura fiind luată ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale în dosarul în care Petre Tobă este acuzat de favorizarea infractorului.

"Prin ordine ale ministrului afacerilor interne, Ioan-Dragoş Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareş Văduva şi Horaţiu Năbîrjoiu au fost puşi la dispoziţie. De asemenea, prin acte administrative emise potrivit competenţelor, au mai fost puşi la dispoziţie alţi 11 poliţişti, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale", anunţă printr-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilo Interne (MAI).

Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, în legătură cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a declarat într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX că există cadru legal pentru desecretizarea solicitată de DNA, precizând că în prezent MAI analizează în acest sens o cerere venită de la DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici