Petrecere în aer liber la Muzeul Antipa de 1 Iunie

O petrecere în aer liber va avea loc de Ziua Copilului la Muzeul Antipa din Capitală, zi în care copiii vor primi în dar intrarea gratuită în expoziţia permanentă.

108 afișări
Imaginea articolului Petrecere în aer liber la Muzeul Antipa de 1 Iunie

Petrecere în aer liber la Muzeul Antipa de 1 Iunie

Între orele 10.00 şi 17.00, curtea din spatele muzeului va fi plină de culoare, cântec şi veselie, anunţă reprezentanţii muzeului. Activităţi cu animatori, ateliere de creaţie şi lectură, precum şi ateliere de şah sau robotică, zone dedicate tinerilor artişti în care aceştia vor putea picta sau desena, dar şi zone de dans şi muzică, vor face deliciul unei super mega-petreceri în grădină.

Nu vor lipsi nici face painting-ul şi tatuajele amuzante, dar şi zona eco, şi atelierele de reciclare creativă, în care copiii pot învăţa cum să facă hrănitori pentru păsări.

Programul special al zilei de 1 iunie 2024 cuprinde următoarele activităţi:

10:00 – 19:00 - intrarea gratuită în expoziţia permanentă a muzeului pentru toţi copiii;
10:00 – 19:00 - Echipa de povestitori AfostOdata îi invită pe copii să se bucure de o experienţă imersivă subacvatică ce are în centru poveştile exploratorilor Grigore Antipa şi Emil Racoviţă.
10:00 – 17:00 – activităţi în grădina Muzeului:
I. Zona Eco - Creativă:

-de la 11.00, 13.00 şi 15.00 - „Ateliere de reciclare creativă” susţinute de specialişti ai muzeului (grupa de vârstă 4 – 12 ani)

-ora 11.00 - „Compostul: secretul solului sănătos” – atelierul despre reţeta perfectă a compostului, susţinut de specialistul Bogdan Mihalache (grupa de vârstă 7-12 ani).

II. Zona de lectură:

-de la 11.00, 14.00 şi 16.00 – Ateliere de lectură, conectare şi joacă pentru copii şi părinţi, pornind de la volumul „Ce vezi, copile?”, al autoarei Marina Bliderişanu (grupa de vârstă 4-9 ani).

-de la 10.00, 12.00 şi 15.00 - Ateliere de lectură şi „analiză ştiinţifică”- „Puii de animale” (grupa de vârstă 4-9 ani)

III. Zona tinerilor artişti – inspiraţie cu cretă şi creioane colorate

IV. Zona party cu dans, muzică şi baloane de săpun

V. Zona Jocurilor:

- 11:00 - 13:00 – Ateliere demonstrative de robotică, împreună cu Şcoala IT

-10:00 - 17:00 – Ateliere demonstrative de şah, împreună cu Profu‘ de şah

-10.00 - 12.00 – Ateliere demonstrative de prim ajutor realizate de Crucea Roşie Română (Filialele Sectoarelor 1 şi 4)

VI. Zona de face painting şi tatuaje amuzante

Evenimentul face parte din proiectului „Casa Pământului”, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului şi Zilei Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici