- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.11.2015, 19:48)
- Andreea Unturica , Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PF Daniel: Preoţii care cer bani la săraci pentru înmormântări sunt sancţionaţi
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a declarat, marţi, presei, după slujba de înmormântare a uneia dintre victime, că preoţii prinşi cerând bani unor persoane sărace la înmormântări sunt sancţionaţi, el adăugând că astfel de cazuri negative pot exista peste tot.
Urmărește
1089 afișări
PF Daniel: Preoţii care cer bani la săraci pentru înmormântări sunt sancţionaţi (Imagine: Adiana Neagoe/ Arhiva Mediafax Foto)
"Deci dacă şi în cazul ăsta (n.r. - cazul femeii de serviciu care lucra la negru în Clubul Colectiv şi care a murit în incendiu) ar mai fi cerut cineva bani înseamnă că am fi cu totul în afara misiunii preoţeşti. Este hotărârea Sfântului Sinod că în cazuri din acestea de mare durere şi întristare, şi moarte groaznică, şi familii sărace este interzisă cererea de bani. În cazul acesta trebuie să ajutăm, nu să luăm bani de la familii sărace, ci să le oferim noi", a spus PF Daniel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Patriarhul Daniel a afirmat că dacă se întâmplă astfel de cazuri în care preoţii să ceară bani pentru înmormântarea unor săraci atunci preoţii vinovaţi sunt sancţionaţi, fiind avertizaţi sau transferaţi în alte locuri.
"Păi, dacă se întâmplă un astfel de caz, cum se întâmplă şi la dumneavoastră sute de cazuri, pentru că toate instituţiile au şi cazuri negative, nu sunt toate pozitive, cei vinovaţi sunt sancţionaţi. Noi nu facem acum anchetă, dar când sunt cazuri s-a făcut anchetă şi au fost unii avertizaţi, alţii transferaţi în alte locuri", a spus PF Daniel.
Referindu-se la acuzaţiile din ultimele zile că în România ar fi mult mai multe biserici decât spitale, Patriarhul BOR a spus că numărul tuturor unităţilor medicale din ţară este mai mare.
"S-a spus că sunt 18.000 de biserici şi 400 şi ceva de spitale. Păi sunt peste 20.000 de unităţi medicale în ţară, cu tot cu cabinete, şi aşa mai departe. Deci este întotdeauna o ostilitate faţă de biserică, foarte greu de înţeles. S-a ajuns la această situaţie pentru că o mare parte din această ostilitate este comandată şi numai faţă de biserica majoritară, nu faţă de toate cultele. Dumneavoastră faceţi anchetă şi veţi vedea", a mai spus PF Daniel.
Patriarhul BOR a făcut aceste declaraţii, marţi, după slujba de înmormântare a uneia dintre victimele accidentului, o femeie de 38 de ani, văduvă, cu cinci copii şi cu un tată paralizat.
Marţi, la Catedrala Patriarhală, din Bucureşti, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cei 32 de tineri care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv.
Cu o zi în urmă, Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu, a mers la clubul Colectiv, a aprins o lumânare şi s-a rugat, spunând apoi că i-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru ce s-a întâmplat şi că ar trebui să ne fie ruşine tuturor, inclusiv Guvernului, instituţiilor statului, bisericilor.
Numărul persoanelor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, după ce marţi dimineaţă o altă tânără, în vârstă de 28 de ani, a murit la Spitalul "Sfântul Pantelimon". Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe