Plan roşu activat: Accident între un camion şi un autocar cu 56 de pasageri în judeţul Sibiu

Un autocar care a ieşit în afara părţii carosabile pe DN 1 pe raza localităţii Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu. În accident a fost implicat şi un autoicamion. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Şoferul autocarului a rămas încarcerat.

4891 afișări
Imaginea articolului Plan roşu activat: Accident între un camion şi un autocar cu 56 de pasageri în judeţul Sibiu

Plan roşu activat: Accident între un camion şi un autocar cu 56 de pasageri în judeţul Sibiu

UPDATE Din totalul celor 57 de persoane implicate în accidentul rutier, trei sunt transportate la spital.Şoferul autocarului a fost extras de către echipajele de descarcerare şi predat echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă pentru a fi transportat la UPU Sibiu. Alte două persoane au fost preluate de echipajele SAJ şi transportate la UPU Sibiu.

Ceilalţi 53 de ocupanţi din autocar sunt transportaţi la o sală de sport din localitate, urmând a fi preluaţi de un alt mijloc de transport. Şoferul autocamionului a fost evaluat medical, acesta a refuzat transportul la spital. Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat .

Ştire iniţială

„Plan Roşu activat în judeţul Sibiu în urma unui accident rutier. Este vorba de un autocar care a ieşit în afara părţii carosabile pe DN 1 pe raza localităţii Porumbacu de Sus. Începând cu ora 07:00 a fost activat planul roşu de intervenţie. Din primele informaţii nu se cunoaşte numărul total de victime”, anunţă ISU Sibiu.

La faţa locului sunt mobilizate trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, o autospecială de stingere şi şase ambulanţe SAJ dintre care una cu medic.

De asemenea la faţa locului a fost alertat elicopterul SMURD.

„În accident sunt implicate un autocar în care ar fi 57 de persoane şi un autocamion. Din primele informaţii şoferul autocarului a rămas încarcerat, s-a acţionat pentru extragerea lui. Acesta este inconştient şi a fost preluat de medicii prezenţi la faţa locului. Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate nu mai sunt alte persoane încarcerate. Şoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale. Intervenţia este în desfăşurare”, transmite slt. Andreea Ştefan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici