- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.10.2014, 13:32)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Planurile Guvernului: Oră săptămânală de fotbal în şcoli din 2015 şi 400 terenuri noi de fotbal
Programa educaţională va include, începând cu anul şcolar 2015-2016, o oră de fotbal pe săptămână, pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu, în planurile Guvernului figurând şi construcţia a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Urmărește
305 afișări
Planurile Guvernului: Oră săptămânală de fotbal în şcoli din 2015 şi 400 terenuri noi de fotbal (Imagine: Shutterstock)
Măsurile au fost anunţate, miercuri, de premierul Victor Ponta, în timpul discuţiei cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo, pe tema organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
La întâlnire au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.
Premierul a arătat că întâlnirea a avut ca scop discutarea planului de implementare a angajamentelor pe care România, prin Federaţia Română de Fotbal, şi le-a asumat pentru Campionatul European din 2020.
Ponta a susţinut că trebuie realizat, în primul rând, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un program de construcţie a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, la care se adaugă modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo şi Rapid, precum şi a celui din vecinătatea Arcului de Triumf, din Bucureşti, unde terenurile vor fi folosite pentru antrenament. Partidele de fotbal vor fi organizate doar pe Arena Naţională din Capitală.
Ponta a mai arătat că infrastructura rutieră va fi pregătită conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene.
"Ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă", a adăugat Ponta.
Vor fi derulate şi programe de integrare socială prin sport, pe care le va gestiona Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Federaţia Română de Fotbal.
Ponta a anunţat totodată un program de competiţii la nivelul corpului diplomatic, pe care Ministerul de Externe îl va gestiona împreună cu celalalte 12 ţări care vor organiza partide din cadrul Campionatului European de fotbal 2020.
Guvernul va sprijini totodată Primăria Capitalei pentru realizarea cât mai rapidă a sălii de sport polivalente, Ponta estimând că, după rezolvarea contestaţiilor depuse la licitaţia de atribuire a contractului, lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor şi pot fi finalizate în termen de 18 luni, astfel încât noua sala să poată găzdui Cmapionatul European de gimnastică din 2017, dar şi alte competiţii, precum Campionatul European de fotbal în sală, la care România şi-a depus candidatura.
În luna septembrie, oraşul Bucureşti a fost desemnat, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.
În decembrie 2012, UEFA a decis să organizeze, sub sloganul "EURO pentru Europa", un turneu final de-a lungul întregului continent, pentru a marca 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European, care a avut loc în 1960.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe