Raportul MCV, dezbătut astăzi de Consiliulul Superior al Magistraturii | VIDEO

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dezbate, joi, în şedinţă, raportul Comisiei Europene cu privire la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Urmărește
367 afișări
Imaginea articolului Raportul MCV, dezbătut astăzi de Consiliulul Superior al Magistraturii | VIDEO

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dezbate, joi, raportul MCV

VEZI VIDEO AICI 

Plenul CSM a ţinut, la începutul şedinţei, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a ţinut, joi, la începutul şedinţei, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai.

Miercuri, atât deputaţii cât şi senatorii au ţinut, la începutul şedinţelor, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, un gest similar fiind făcut şi de către membrii Guvernului, în debutul şedinţei de Guvern.

Casa Regală a României a publicat programul oficial al funeraliilor regale, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai I urmând să ajungă pe 13 decembrie, la ora 11.00, pe aeroportul Otopeni, înmormântarea fiind programată pentru 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Regele Mihai a încetat din viaţă, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia.

"Nota Direcţiei afaceri europene, relaţii internaţionale şi programe nr. 24221/2017 privind analiza Raportului Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu asupra progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, publicat la data de 15 noiembrie 2017" se află pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, programată să înceapă la ora 10.00.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorii a nouă state, instituţia pe care o conduce anunţând că aceştia au "împărtăşit preocuparea" privind proictul de modificare a legilor justiţiei.

"Au fost abordate aspecte referitoare la recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor douăsprezece recomandări menţionate în recentul Raport al Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, structurarea statului de drept, precum şi colaborarea în domeniul justiţiei. Domnii Ambasadori au împărtăşit opiniile şi preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precum şi dorinţa fermă ca România să continue procesul de consolidare a statului de drept, independenţei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, recunoscând progresul făcut începând cu anul 2007", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

"Excelenţele Lor, domnii Ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat dorinţa ca România să creeze cadrul necesar pentru a permite îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să evite orice decizie care ar putea face ca acest obiectiv să fie mai greu de atins. De asemenea, au subliniat importanţa unui proces de consultare amplu şi deschis cu toate părţile interesate, incluzând solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia asupra unor aspecte de bază ale reformei justiţiei", a mai transmis Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, după întâlnirea avută cu ambasadorii, că o primă concluzie este cea potrivit căreia nu se contestă libertatea de legiferare şi necesitatea modificării legilor justiţiei, precizând că nu a primit reproşuri din partea diplomaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici