- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.04.2014, 18:31)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PMB şi alte 38 de primării, amendate pentru condiţiile de transport ale persoanelor cu dizabilităţi
Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), cele din 38 de reşedinţe de judeţ şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială au fost amendate de CNCD, cu sume între 1.000 şi 5.000 de lei, pentru neasigurarea condiţiilor de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.
Urmărește
371 afișări
PMB şi alte 38 de primării, amendate pentru condiţiile de transport ale persoanelor cu dizabilităţi (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), întrunit în şedinţa de soluţionare de petiţii de miercuri, a adoptat această decizie în urmă unei autosesizari.
CNCD a verificat modul în care sunt asigurate condiţiile de transport local prin mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii şi a constatat neluarea unor măsuri concrete pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la transportul local şi încălcarea dreptului la demnitate prin modul în care persoanele cu dizabilităţi locomotorii sunt obligate să utilizeze transportul în comun în municipiile reşedinţă de judeţ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Astfel, au fost sancţionaţi primarul Capitalei şi edilii din 38 de municipalităţi reşedinţe de judeţ, întrucât aceştia răspund personal, astfel: cu amendă contravenţională în cuantum de 1.000 lei primarii localităţilor în care nu au fost accesibilizate toate mijloacele de transport local, fiind accesibilizate cel puţin două treimi din totalul mijloacelor de transport, şi cu amendă contravenţională în cuantum de 2.000 lei primarii localităţilor în care sunt accesibile persoanelor cu dizabilităţi locomotorii mai puţin de 2/3 din totalul mijloacelor de transport.
Cele mai multe amenzi aplicate primarilor au fost de 2.000 de lei.
Singurele municipii reşedinţa de judeţ care au implementat cerinţa legală privind accesibilizarea transportului în comun la nivel local sunt Sibiu şi Miercurea Ciuc.
De asemenea, CNCD a sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.
Consiliul a solicitat pimarilor din municipiile care nu au asigurat condiţiile de transport pentru persoanele cu dizabilităţi ca, în termen de 6 luni, să reevalueze contractele de autorizare a firmelor care asigură transportul local în vederea asigurării accesului persoanelor cu dizabilităţi locomotorii la mijloacele de transport local. CNCD va monitoriza implementarea recomandării.
Reclamaţii au obligaţia de a publică decizia CNCD în ziare locale (pentru primari) şi un ziar naţional (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială).
Decizia CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi. Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă căii de atac în instanţă.
Potrivit CNCD, neasigurarea condiţiilor de transport pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii în municipiile reşedinţa de judeţ reprezintă discriminare, conform art. 2, alin. (1) şi (4), coroborate cu art. 10 (g) şi (h), şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 9, 19 şi 20 din Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, ratificată de România prin legea nr. 221/2010.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe