„În scenariul optimist, în care creşte brutul şi vor fi încasări mai mari la buget, Primăria Capitalei şi primăriile de sector vor pierde 440 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o scădere cu 20% a bugetului cumulat”, a spus Ciucu.
„În scenariul pesimist, scăderea va fi de 616 milioane euro – dacă se menţine acelaşi brut şi va scădea venitul supus impozitării – ceea ce înseamnă o scădere cu 28% a bugetului cumulat”, a adăugat el.
Ciucu a spus că primăria Sectorului 1 va pierde cel mai mult, respectiv 62 de milioane de euro, ceea ce echivalează cu o scădere de 23% din buget. El a dat şi exemplul primăriei Sectorului 3, care va pierde 46 de milioane de euro, reprezentând o scădere de 20% din buget.
Potrivit lui Ciucu, din banii care nu vor mai fi colectaţi la buget s-ar fi putut acoperi întreaga investiţie la RADET, s-ar fi putut construi spitalul metropolitan, s-ar fi consolidat toate clădirile cu risc seismic din Bucureşti sau s-ar fi putut investi în flota de autobuze pentru următorii 20 de ani.
„Adio investiţii, adio spital metropolitan, adio speranţe”, a spus Ciucu.