Poliţist condamnat definitiv la închisoare cu suspendare după ce a rănit mortal un pieton

Un fost poliţist care, băut fiind, a ucis cu maşina un bărbat în apropierea unei treceri de pietoni din Bârlad şi apoi a fugit din zonă, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii fiind obligat să plătească daune de 140.000 de euro.

Urmărește
306 afișări
Imaginea articolului Poliţist condamnat definitiv la închisoare cu suspendare după ce a rănit mortal un pieton

Poliţist condamnat definitiv la închisoare cu suspendare după ce a rănit mortal un pieton (Imagine: Shutterstock)

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Gheorghiţă Apur la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, în octombrie 2011, pe când activa în Poliţie, a accidentat mortal un bărbat în apropierea unei treceri de pietoni din Bârlad.

În fapt, magistraţii ieşeni au respins apelurile formulate atât de către rudele pietonului ucis, cât şi de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, care a fost obligat de instanţa de fond, respectiv Judecătoria Bârlad, să plătească daune materiale de 5.000 de lei şi daune morale în sumă de 140.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, în seara de 1 octombrie 2011, poliţistul Gheorghiţă Apur a accidentat mortal, pe strada principală din municipiul Bârlad, un bărbat în vârstă de 54 de ani care s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, în vecinătatea trecerii de pietoni.

Imediat după producerea evenimentului, agentul de poliţie a fugit de la locul accidentului, motivând că s-ar fi speriat de reacţia pe care ar fi putut-o avea oamenii care începuseră să se adune în zonă.

Abia după aproximativ trei ore, Gheorghiţă Apur s-a prezentat singur la sediul Poliţiei Municipale Bârlad, ulterior fiind condus la Spitalul de Urgenţă Bârlad în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili dacă poliţistul se afla în stare de ebrietate.

În urma analizei probelor de laborator, Serviciul de Medicină Legală (SML) a stabilit că poliţistul avea o alcoolemie de 1,1 la mie alcool pur în sânge.

Procurorii care au anchetat cazul au solicitat o calculare retroactivă a alcoolemie pe baza unei expertize ştiinţifice.

În urma recalculării, SML Vaslui a stabilit că Gheorghiţă Apur avea o alcoolemie în sânge la momentul producerii accidentului de 2 la mie.

Poliţistul a contestat expertiza la SML Iaşi, medicii legişti de aici stabilind că Apur avea, de fapt, o alcoolemie de 0,55 mg/litru alcool pur în sânge.

La un an de la producerii accidentului, Gheorghiţă Apur a fost clasat medical, la cerere, ieşind astfel la pensie la vârsta de 38 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici