Poliţiştii români de forntieră aflaţi în misiune în Marea Mediterană au salvat 79 de migranţi

Politiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 3064 a Gărzii de Coastă, aflată in misiune în Italia, au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Mediterane, 79 de migranţi aflaţi pe o barcă din lemn de mici dimensiuni, la sud de Lampedusa.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii români de forntieră aflaţi în misiune în Marea Mediterană au salvat 79 de migranţi

Poliţiştii români de forntieră aflaţi în misiune în Marea Mediterană au salvat 79 de migranţi

Potrivit Poliţiei de frontieră, în seara zilei de 30 iunie 2024, poliţiştii de la bordul navei MAI 3604 au fost informaţi de echipajul unui elicopter italian de supraveghere din cadrul aceleiaşi misiuni FRONTEX, despre existenţa unei posibile ţinte la aproximativ 12 mile marine sud de Lampedusa.

Poliţiştii români s-au îndreptat spre zona semnalată, iar la scurt timp au interceptat o barcă de mici dimensiuni, aflată în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căreia se aflau foarte multe persoane, stabilindu-se că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncarcat cu migranţi.

Întrucât condiţiile hidro-meteorologice nu erau favorabile, s-a luat decizia transbordării tuturor celor 79 de persoane pe nava poliţiei de frontieră române, deşi capacitatea acesteia a fost de asemenea depăşită.

În urma intervenţiei, au fost recuperate 79 de persoane, printre care 70 de bărbaţi, 5 femei şi 4 copii, provenind din Egipt, Pakistan si Siria.

„Întreaga operaţiune s-a întins pe parcursul a mai multor ore, fiind desfăşurată cu dificultate, pe timp de noapte, iar persoanele epuizate. Acţiunea de salvare s-a finalizat cu succes, persoanele fiind aduse în port, preluate de către autorităţile italiene care au demarat procedurile specifice în astfel de situaţii”, transmite Poliţia de Frontieră.

La finalizarea acţiunii, nava maritimă de patrulare MAI 3064 „Kewatec” care are un echipaj format din opt poliţişti de frontieră şi care a început misiunea pe 12 iunie 2024 în Marea Mediterană, şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici