Ponta ACUZĂ Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală: Mesajul către firmele şmechere a fost "Faceţi evaziune fiscală că noi vă protejăm!"

Mesajul Curţii Constituţionale către firme şmechere prin declararea Codului insolvenţei drept neconstituţional a fost că pot continua evaziunea deoarece sunt protejate, ceea ce este o lovitură importantă pentru toate guvernele, a afirmat premierul Ponta, adăugând însă că sincer nu ştie ce a decis CC.

Urmărește
2706 afișări
Imaginea articolului Ponta ACUZĂ Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală: Mesajul către firmele şmechere a fost "Faceţi evaziune fiscală că noi vă protejăm!"

Ponta acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală

"Legea pe care am adoptat-o combătea evaziunea fiscală la nivel naţional a acelor firme din toate domeniile care, pentru a nu plăti taxe şi impozite, intrau în mod voit în insolvenţă. Decizia de ieri a Curţii Constituţionale este un sprijin pentru evazioniştii fiscali şi o lovitură importantă nu doar pentru guvernul actual, ci pentru toate guvernele de acum încolo care vor încerca să aibă venituri mai mari la buget şi să prezinte companiilor corecte faptul că nu sunt dezavantajate. Când văd companii care au sute de milioane datorii la bugetul de stat şi, iată, prin decizia de ieri a Curţii Constituţionale sunt în continuare protejate să nu plătească taxe şi impozite, nu pot decât să constat o decizie care afectează grav dezvoltarea României în continuare. Împărţirea României între firme corecte, care plătesc taxe, şi şmecheri care nu plătesc taxe şi sunt protejaţi de Curtea Constituţională cred că este extrem de nocivă pentru societatea românească", a spus Ponta.

Întrebat însă dacă, odată cu decizia CC, se va reveni la vechea lege a insolvenţei, Ponta a afirmat: "Ca să fiu foarte sincer, nu ştiu ce a decis Curtea, pentru că nimeni nu ştie ce a decis !".

El a apreciat însă în continuare că mesajul Curţii Constituţionale pentru firme a fost să continue evaziunea fiscală "pentru că noi vă protejăm", ceea ce este îngrozitor.

Premierul Victor Ponta s-a pronunţat pe această temă şi miercuri dimineaţa, când a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen, el afirmând despre actuala lege a insolvenţei că încurajează companiile să nu plătească taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei, că apreciază companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

În acest context, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.

"Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe", a spus Ponta.

Întrebat despre legea insolvenţei, el a afirmat că actuala lege a insolvenţei "încurajează companiile să nu plătească taxe".

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este "o lege proastă" şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" să investească, să plătească şi să fie "actorii corecţi" în economia româneaască.

El a mai spus că, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în România, taxe şi impozite în cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro şi că, până în prezent, această companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, în măsura în care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda "cu mare plăcere", întrucât ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investiţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici