- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.03.2015, 15:14)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta către liderul ONG care vrea să aducă Universiada în România: De ce la mine, ce aveţi cu mine?
Preşedintele organizaţiei Student Sport a venit la sediul PSD pentru a-i înmâna premierului Victor Ponta documentaţia pentru candidatura României la organizarea Universiadei 2021, Ponta spunându-le însă că acea competiţie nu poate fi organizată de un ONG şi nu le poate garanta el întreaga finanţare.
Urmărește
1083 afișări
Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Şeful Guvernului le-a spus totodată că va sprijini organizaţia în acest demers dacă primesc însă şi acceptul celorlalte autorităţi implicate.
În momentul în care preşedintele Student Sport, Adrian Socaciu, a vrut să îi prezinte documentaţia în vederea depunerii aplicaţiei din partea României pentru organizarea Universiadei 2021, Ponta l-a întrebat: "Dar de ce la mine, ce aveţi cu mine?".
Acesta i-a explicat că el i-a sfătuit anterior pe membrii organizaţiei să se adreseze ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care însă i-a trimis din nou la şeful Guvernului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Dumneavoastră ne-aţi spus să mergem la Cîmpeanu. Am fost la Cîmpeanu, care ne-a trimis din nou la dumneavoastră", a spus Socaciu.
Ponta le-a explicat că Universiada nu poate fi organizată de către o organizaţie neguvernamentală, dar că, dacă dispune de toate dovezile de sprijin din partea autorităţilor care vor fi implicate, atunci iniţiativa va fi sprijinit şi de către Guvern. El a precizat însă că nu le poate acorda o scrisoare prin care să garanteze finanţarea aferentă, estimată la 250 milioane euro.
"Dacă aveţi sprijin de la toată lumea, nu e nicio problemă. Vreau să aveţi de la toată lumea că se poate face, eu nu vă împiedic cu nimic, însă cum să vă dau pe un acord 250 milioane de euro? Ce, sunt ai mei? Cum puteţi să garantaţi 250 milioane euro, pe care îi daţi din banii cui?", i-a spus Ponta şefului ONG.
În final, Ponta le-a cerut reprezentanţilor ONG-ului să îi transmită la cabinet documentele de sprijin pe care le-au obţinut până în prezent din partea altor autorităţi, Socaciu arătându-i o scrisoare de sprijin primită din partea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.
La rândul său, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, prezent la discuţie, i-a asigurat că va discuta cu ministrul Educaţiei, pentru a afla care este situaţia.
Universiada este o manifestare sportivă şi culturală adresată studenţilor, organizată la fiecare doi ani într-o altă ţară pe baza unei proceduri de selecţie elaborată de FISU, fiind al doilea eveniment ca anvergură, după Jocurile Olimpice.
România a primit în luna septembrie a anului trecut invitaţia oficială de a participa la procedura de depunere a candidaturii pentru organizarea Universiadei de Vară din 2021.
Acest proiect este susţinut şi de alţi mari foşti mari sportivi ai României, precum Sandra Izbaşa, Corina Ungureanu, Vasile Tomoiagă, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Valeria Răcilă, Nicu Vlad, Alina Dumitru, Doina Melinte, Maricica Puică, Carmen Bunaciu, Andrei Iosep, Radu Cosmin, Alexandru Dedu, Narcisa Lecuşanu, Virgil Stănescu, Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu, Monica Iagăr şi Elizabeta Samara.
Asociaţiile Student Sport şi "Vasile Tomoiagă" au prezentat, în urmă cu trei săptămâni, intenţia de lansare oficială a candidaturii, la eveniment participând, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, şi preşedintele COSR, Alin Petrache.
Asociaţia propune ca Universiada să fie organizată la Bucureşti şi Cluj-Napoca, precizând însă că pentru acest lucru este necesară susţinerea Guvernului, în vederea depunerii candidaturii de către Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar şi achitarea taxei de înscriere în valoare de 10.000 de euro, până la 31 martie 2015.
La momentul lansării iniţiativei, ministrul Educaţiei a declarat că organizarea în România a Universiadei din 2021 poate oferi mai mult decât nişte beneficii imediate pe plan social şi economic şi a susţinut că intenţia de organizare a Universiadei din 2021 va avea parte de susţinerea sa.
Omul de afaceri Ion Ţiriac preciza că organizarea Universiadei din 2021 în România ar implica nişte cheltuieli foarte mari, arătând că această competiţie poate fi găzduită, deşi este greu de realizat infrastructura, iar Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, declara agenţiei MEDIAFAX că pentru România este greu să-şi asume organizarea Jocurilor Universitare din 2021, în contextul implicării în găzduirea Campionatului European de fotbal şi a JO de tineret din 2020.
Ediţia din 2011 a Jocurilor Universitare de vară, care a avut loc în China, la Shenzhen, a avut un buget oficial de 22 de miliarde de euro, iar competiţia din 2013, de la Kazan (Rusia), a costat peste 5 miliarde de euro.
În 2015, Universiada de vară va avea loc în Coreea de Sud, la Gwangju, şi va beneficia de un buget de 80 de milioane de euro, în condiţiile în care 94% din infrastructură este deja realizată.
România a mai găzduit o ediţie a Universiadei, în anul 1981, la Bucureşti, acesta fiind cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în ţară.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe