Ponta: Cea mai bună decizie a Guvernului în 2013, deblocarea programului reabilitării maternităţilor

Premierul Victor Ponta afirmă că cea mai bună decizie luată de Guvern în 2013 este deblocarea programului de reabilitare a maternităţilor, prin care se poate duce la îndeplinire şi dorinţa Mitropolitului Clujului, Andrei Andreicuţ, şi anume "cel puţin trei copii în fiecare familie".

Urmărește
177 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cea mai bună decizie a Guvernului în 2013, deblocarea programului reabilitării maternităţilor

Ponta: Cea mai bună decizie a Guvernului în 2013, deblocarea programului reabilitării maternităţilor

"Mă bucur foarte tare să văd - e o coincidenţă fericită că azi (vineri - n.r.) e şi Ziua Europei - să văd că putem avea şi în România condiţii apropiate de ceea ce ne dorim şi de ceea ce vedem la nivel european. Anul trecut am deblocat un program început în 2007 şi închis în 2009 prin care în 19 oraşe din ţară avem maternităţi de nivel european. Dacă mă întrebaţi dintre toate deciziile pe care le-a luat Guvernul anul trecut care a fost cea mai bună, nu aş ezita să spun că aceasta a fost cea mai bună. Nimic nu e mai important decât să ai maternităţi moderne, să ai condiţii în care copiii să vină pe lume în siguranţă, cei care au probleme să poată fi salvaţi, iar în felul acesta să putem duce la îndeplinire ceea ce Înalt Prea Sfinţitul Andrei ne-a trasat, şi anume, cel puţin trei copii în fiecare familie: unul pentru mama, unul pentru tata şi unul pentru biserică şi pentru ţară", a declarat Victor Ponta, vineri, la Bistriţa, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a menţionat că, în perioada următoare, cu eforturi de la bugetul de stat, "cu eforturi de la bugetele locale şi cu fondurile care au fost alocate României în 2014-2020, cele două domenii, sănătatea şi educaţia, au cel mai mult de beneficiat".

"O spun când mergem şi inaugurăm şcoli care începuseră în 2007-2008 şi pe care abia acum le finalizăm, o spun când mergem şi inaugurăm spitale şi maternităţi de acest gen. Avem în perioada de finanţare din bani europeni trei mari spitale regionale la Cluj, Iaşi şi Craiova. Aceste trei spitale regionale vor fi la standard european, dar e nevoie în continuare de dezvoltarea restului reţelei. Cred că orice leu şi orice euro pe care îi investim în sănătate şi educaţie este cea mai bună investiţie pe care o face un Guvern, o autoritate locală", a spus premierul.

Premierul a inuagurat, vineri, la Bistriţa, Secţiile de Obstetrică şi Neonatologie ale Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, modernizate prin Proiectul "Reabilitarea sectorului sanitar - faza a II-a - cu finanţare de la BIRD şi BEI" în care s-au investit 2,4 milioane de euro.

În urmă cu doi ani şi jumătate, în cadrul unei dezbateri organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, IPS Andrei Andreicuţ spunea că familiile creştine trebuie încurajate să aibă cel puţin trei copii, iar acesta să devină un deziderat de urmărit şi încurajat de către Biserica Ortodoxa Română şi de către cadrele didactice.

"Toată Europa creştină are copii puţini. Dacă nu se va trezi, putem fi înghiţiţi de valul nimicniciei. Cred că ar trebui să devină un deziderat de urmărit şi sper că eu, dumneavoastră, dascălii, şi noi, preoţii, într-un oarecare procent, l-am putea avea: ca orice familie creştină să aibă trei copii - unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică. E vorba nu numai de o problemă demografică sau de natură administrativă, ci e vorba şi de una spirituală. Din convingere pleacă toate lucrurile", afirma atunci IPS Andrei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici