- Home
- Social
- SUCEAVA, (24.11.2012, 15:36)
- Liliana Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Cel mai important semn de respect faţă de personalul medical se dă la constituirea bugetului
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, că e important să fie găsite metodele prin care personalul medical să fie convins că merită să rămână în ţară şi a subliniat că cel mai mare semn de respect faţă de acest sistem va fi dat la constituirea bugetului.
Urmărește
311 afișări
Ponta: Cel mai important semn de respect faţă de personalul medical se dă la constituirea bugetului (Imagine: Shutterstock)
Ponta a spus, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a participat la inaugurarea lucrărilor de modernizare, că sănătatea a fost domeniul în care s-au deblocat cele mai multe posturi în acest an, respectiv 3.000.
"Pot să vă asigur că să obţii 3.000 de posturi de la domnul Florin Georgescu şi de la domnul Gherghina e o bătălie cumplită", a spus premierul, care a arătat că s-a reuşit ca în domeniul sănătăţii să fie schimbată regula de angajare a unei persoane la plecarea altor şapte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Nu poţi în sănătate să spui să plece şapte medici ca să aduci unul sau să plece şapte asistente ca să vină una. Lucrul acesta se poate întâmpla, eventual, dacă trebuie, în administraţia publică, în altceva, dar nu în sănătate. Am reuşit să schimbăm această regulă, evident, necesităţi de personal există, în continuare, şi important este să putem asigura anvelopa salarială şi să găsim toate celelalte metode mai tehnice prin care să-i ajutăm pe medicii care doresc să rămână în ţară, să o facă", a spus premierul.
Victor Ponta a mai spus că e important ca împreună, guvernanţi, medici, asistenţi să-i convingă pe medicii şi asistenţii tineri că merită să rămână să lucreze în România.
Premierul a subliniat că cel mai important semn de respect faţă de medici, faţă de personalul medical va trebui dat atunci când se va construi bugetul pentru anul 2013 şi bugetul Casei Naţionale de Sănătate şi bugetul Ministerului Sănătăţii.
"Pentru orice medic sau asistent este important cum arată locul în care lucrează, dar şi să ştie şi că există un buget decent, dar care să asigure funcţionarea normală a spitalului până la sfârşitul anului", a spus Ponta.
El a mai arătat că, în ceea ce priveşte finanţarea în perioada 2014-2020, a făcut propuneri astfel încât să fie mai multe programe care pot fi accesate din domeniul sănătăţii.
Premierul Victor Ponta a vizitat, sâmbătă, secţiile de Chirurgie generală, ATI, Blocul Operator, dar şi Centrul de excelenţă în radiologie şi cardiologie intervenţională din cadrul SJU Suceava, apoi a avut o întrevedere cu conducerea unităţii, cu medicii şefi de secţii şi asistenţii şefi.
El i-a felicitat pe toţi cei care au sprijinit ideea renovării şi reabilitării Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dar şi pe cei care i-au convins pe miniştri, diverse Guverne să aloce fondurile necesare pentru realizarea acestor proiecte.
El a arătat că este important că SJU Suceava a fost inclus într-o reţea strategică din Moldova să beneficieze, în continuare, de investiţii atât în partea tehnică, dar şi în oameni, urmând să fie în complementaritate cu Centru Regional de la Iaşi, iar zona Moldovei va putea fi acoperită din punct de vedere al sistemului de sănătate, cu unităţi de mare performanţă.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace