- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.04.2015, 13:24)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta cere ca sistemul de taxă pe autostrada Bucureşti-Constanţa "să nu fie mai inteligent ca noi"
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor să introducă un sistem eficient de taxare pe autostrada Bucureşti-Constanţa, dar care "să nu fie mai inteligent decât noi", Ioan Rus asigurându-l pe prim-ministru că sistemul va fi funcţional la 30 aprilie, iar maşinile nu vor aştepta mult la bariera din Cernavodă.
Urmărește
176 afișări
Ponta cere ca sistemul de taxă pe autostrada Bucureşti-Constanţa "să nu fie mai inteligent ca noi" (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Solicitarea i-a fost adresată ministrului de resort, Ioan Rus, în şedinţa de miercuri a Guvernului, în perspectiva zilei libere de 1 Mai.
"Dacă nu venea 1 Mai, mai amânam, dar acum avem şi reglementarea pentru ca să putem da drumul sistemului inteligent... E inteligent, domnul ministru Rus?", l-a întrebat Ponta pe ministrul Transporturilor, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.
După ce acesta l-a asigurat că sistemul "este inteligent", Ponta a replicat: "Să nu fie mai inteligent decât noi, aia e singura problemă. Ca să nu mai existe cozi la bariera de la Cernavodă, vreau să-l testăm împreună înainte de 1 Mai ca să fim siguri că funcţionează".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Ministrul a precizat că sistemul este în fază de testare şi din 30 aprilie va funcţiona.
"Sigur? Bine! Eu am văzut mai multe decât dumneavoastră, că sunt mai bătrân, dar să văd şi bariera aia că funcţionează fără să mai stau la coadă şi o să vă felicit public pe dumneavoastră şi CNADNR-ul pentru rezolvarea acestei probleme", a conchis Ponta.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat, în urmă cu o lună, că a început lucrările pentru introducerea unui sistem electronic de plată a taxei de trecere a podului Feteşti-Cernavodă, pe autostrada Bucureşti - Constanţa.
Sistemul informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, şoferii având posibilitatea să opteze pentru achitarea tarifului în afara staţiei, în avans sau până la ora 24:00 a zilei următoare, potrivit CNADNR.
Astfel, şoferii vor avea următoarele opţiuni de achitare a tarifului: prin SMS transmis la un număr scurt; prin achitarea tarifului de trecere prin reţeaua de parteneri autorizaţi ai CNADNR; prin utilizarea cardului bancar, în urma configurării unui cont într-un portal web şi printr-o aplicaţie pentru mobil puse la dispoziţie de CNADNR.
"Astăzi, 16.03.2015, au fost efectuate teste operaţionale parţiale ale funcţionalităţii viitorului sistem electronic de colectare a tarifului de trecere a podurilor dunărene, în zona AI Feteşti de pe Autostrada A2, Bucureşti - Constanţa. Îmi doresc ca începând din această vară, cât şi în viitor să nu se mai creeze ambuteiaje pe A2, în dreptul staţiei de taxare de la Feteşti –Cernavodă. Credem că până la 1 mai vom reuşi implementarea întregului sistem – tehnic, economic, legislativ - necesar colectării electronice a tarifului de trecere a podurilor de la Feteşti - Cernavodă", a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.
Faza iniţială a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare, printr-o serie de camere video poziţionate în agenţia de încasare atât în punctul de intrare, cât şi la ieşire pentru a asigura identificarea şi clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum şi realizarea marcajelor rutiere, această etapă fiind finalizată.
CNADNR menţionează că aceste camere video identifică trecerea, aplicând o marcă temporară şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii, acţiunea va fi marcată drept posibilă contravenţie.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe