- Home
- Social
- CAREI, (25.10.2012, 15:20)
- Pacala Dana , Crina Dunca ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta despre ancheta vizând angajaţi ai CFR Călători: Foarte bine, păcat că aşa târziu
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, referitor la ancheta vizând angajaţi ai CFR Călători suspectaţi de fapte de corupţie, că este foarte bine dacă s-au luat măsuri împotriva "unor scheme de corupţie care există de foarte mult timp", adăugând că este păcat că se întâmplă aşa târziu.
Urmărește
363 afișări
Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, la Carei, unde a asistat la ceremonii oficiate de Ziua Armatei, cum comentează ancheta privind fapte de corupţie la CFR Călători.
"Dacă s-au luat măsuri împotriva unor scheme de corupţie care există de foarte mult timp, este foarte bine. Din păcate, aceste reţele de corupţie au existat şi există în foarte multe instituţii publice. Repet, spun foarte bine, păcat că aşa târziu. E ca şi în cazul unei boli, cu cât se trata mai repede, cu atât era mai uşor", a declarat Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Descinderi ale anchetatorilor au avut loc, joi dimineaţă, la sediul CFR Călători şi la regionalele CFR Călători din ţară, pentru a fi puse în executare mandate de aducere pentru angajaţi suspectaţi de fapte de corupţie.
Conform anchetatorilor, au fost emise 81 de mandate de aducere care vor fi puse în executare joi, persoanele vizate fiind angajaţi de la regionalele CFR Călători din Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova. Până la ora transmiterii acestei ştiri, procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au reţinut nouă persoane - controlori de tren sau revizori de la Regionala CFR Călători Braşov.
Citeşte şi:
Reţeaua "NAŞILOR" din CFR - DESCINDERI la sediul CFR Călători şi la regionalele din ţară. Directorul companiei: 30% dintre călători circulă fără bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu, infracţiunile vizate în acest dosar sunt luare de mită, dare de mită, asociere în vederea de săvârşire de infracţiuni şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii în vederea obţinerii unui folos material, iar prejudiciul estimat în perioada vizată de anchetă, respectiv un an şi jumătate, este de aproximativ 200 de milioane de lei.
"Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contravenţiei la regimul circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor", a spus Popescu.
Transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor, iar mai departe, la Bucureşti, banii erau predaţi prin intermediul chioşcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord, unde lucrau şi rude ale angajaţilor CFR Călători.
Citeşte şi:
Reţeaua "NAŞILOR" din CFR - Drumul banilor de la călătorii fără bilet: de la toaletele trenurilor la chioşcurile din Gara de Nord
"Locaţiile unde să făcea tranzitul de bani pot fi şi acestea. Destinatarii finali ai banilor urmează să fie stabiliţi clar în cursul investigaţiilor. Posibil să fie şi rudele celor implicaţi, nu pot infirma", a mai afirmat reprezentantul Parchetului.
Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat, joi, că în această anchetă sunt vizate aproximativ 200 de persoane, printre care controlori şi şefi de tren.
Ştefan Roşeanu a precizat că, potrivit estimărilor, aproximativ 30 la sută din călătoriile la nivel naţional sunt fără bilet anual, iar compania pierde în acest fel 100-150 de milioane de lei anual din neîncasarea biletelor la casă.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Reţeaua "NAŞILOR" din CFR - DESCINDERI la sediul CFR Călători şi la regionalele din ţară. Directorul companiei: 30% dintre călători circulă fără bilet, iar pierderile sunt de 100-150 milioane de lei anual
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46