- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.05.2013, 15:03)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta, despre disponibilizări la Poştă: Cei care au venit pe criterii politice să plece
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, să găsească criterii transparente şi clare pe baza cărora să fie disponibilizaţi angajaţii de care Poşta Română nu mai are nevoie, adăugând că, în opinia sa, printre cei vizaţi trebui să se afle cei angajaţi pe criterii politice.
Urmărește
488 afișări
Ponta, despre disponibilizări la Poştă: Cei care au venit pe criterii politice să plece (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Solicitarea a fost adresată în şedinţa de guvern.
"Sigur va trebui făcută o restructurare. Vor fi oameni care nu mai au cum să rămână, pentru că nu e nevoie, însă cel mai important, domnule ministru, vă rog, să discutaţi criteriile pe care se fac disponibilizările. Cei care au venit pe criterii politice cred că trebuie să plece. Trebuie să găsiţi acele criterii. Oricum nu vor fi acceptate de toată lumea, dar trebuie să fie cât mai transparente şi cât mai clare", i-a spus Ponta ministrului.
El a susţinut faptul că Guvernul doreşte să găsească o "soluţie realistă" şi nu una care să păcălească oamenii.
"Nu vreau să-i păcălim pe oameni, vreau să le spunem foarte clar că, din 2009 încoace, când compania a trecut pe pierdere sub conducerea PDL, s-au angajat 6.000 de oameni, în condiţiile în care activitatea Poştei, ca de altfel în toată lumea şi în toată Europa, se reduce prin mijloacele moderne de comunicare", a explicat premierul.
Referitor la nemulţumirile angajaţilor Poştei Române, Ponta şi-a arătat solidaritatea cu aceştia, dar a ţinut să sublinieze că acţiunile lor de protest nu trebuie să aducă prejudicii pensionarilor.
"Sunt solidar, îi înţeleg pe oameni. Nu înţeleg şi nu cred că e corect să se blocheze pensiile, pentru că pensionarii nu au absolut nicio vină", a spus Ponta.
Totodată, premierul le-a spus miniştrilor că este nevoie ori de găsirea unui investitor privat de care Poşta Română ar avea nevoie, ori de restructurarea instituţiei, astfel încât aceasta nu doar să-şi continue activitatea, ci să aibă şi o activitate care să nu mai "producă pierderi".
Peste 1.500 de poştaşi din 21 de oficii din Bucureşti au întrerupt lucrul, luni şi marţi, nemulţumiţi că managementul Poştei Române vrea să impună un număr de zile neplătite şi să reducă programul de lucru pentru toţi salariaţii.
Citeşte şi:
PROTEST SPONTAN la Poşta Română: Peste 1.500 de factori poştali de la mai multe oficii din Capitală au refuzat să plece pe teren
Liderul sindical Matei Brătianu a declarat că Poşta Română ar putea să disponibilizeze în acest an un număr de 4.000 de salariaţi, din totalul de 32.000, ca urmare a scăderii volumului de prestaţii poştale, numărul fiind estimativ şi calculat în baza normativului de activitate din 2011.
Marţi, premierul Ponta a declarat că problemele angajaţilor de la Poşta Română sunt de înţeles, dar este inadmisibil ca aceştia să se răzbune pe pensionari, mai ales că societatea mai trăieşte în special doar pentru că Guvernul plăteşte pensiile prin intermediul poştei, şi a avertizat că pensiile pot fi plătite şi prin card.
Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Poştă, care este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii.
Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.
În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, compania având 32.124 angajaţi, conform datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice.
Autorităţile vor să privatizeze în acest an operatorul naţional poştal, pentru care aşteaptă oferte până la 28 mai.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:14
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
-
astăzi, 18:53