Ponta, la Iaşi: Uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor ce stau la coadă

Premierul Victor Ponta a spus, luni seară, la Iaşi, în cadrul Serii Valorilor, unde sunt premiate personalităţile municipiului, că el nu se aşează niciodată în faţă la moaşte, dar că problema României este că "uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor ce stau la coadă".

Urmărește
176 afișări
Imaginea articolului Ponta, la Iaşi: Uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor ce stau la coadă

Victor Ponta, la Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Victor Ponta a precizat în faţa celor câteva sute de invitaţi la Seara Valorilor, eveniment care are loc la Teatrul Naţional din Iaşi, că sunt două zile pe an când vine la Iaşi, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, şi pe 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioasa Parascheva.

Premierul a afirmat că de fiecare dată când a ajuns în octombrie la Iaşi nu s-a aşezat niciodată în faţă pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, depuse pe esplanada Catedralei Mitropolitane.

"Nu mă pun niciodată în faţă la moaşte, problema României este că uneori e mai mare coada celor care se bagă în faţă decât a celor care stau la coadă", a declarat Ponta.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi la eveniment să aibă mai multă încredere în ei înşişi, adăugând că lipsa de încredere este un blestem de care trebuie să scape România.

"Vă îndemn să aveţi mai multă încredere în dumneavoastră, să scăpaţi, aşa cum trebuie să scape toată România, de acel blestem al lipsei de încredere. De fiecare dată, străinii vorbesc mai frumos despre Iaşi şi despre România decât o facem noi înşine. Cred că marea bătălie pentru viitor este ca dumneavoastră să credeţi că aceste aprecieri sunt adevărate", a spus Victor Ponta.

Seara Valorilor are loc în fiecare an pe 14 octombrie şi se desfăşoară în cadrul Zilelor Iaşiului.

În cadrul evenimentului, primarul Gheorghe Nichita a acordate trei titluri de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, pentru medicul Raed Arafat, regizorul Beatrice Rancea (directorul Operei ieşene) şi academicianul Bogdan Simionescu, preşedintele Academiei Române, filiala Iaşi.

De asemenea, în cadrul festivităţii au fost acordate mai multe premii, la diverse categorii, unor personalităţi ieşene.

Unul dintre premii, pentru curaj şi spirit civic, a fost înmânat celor doi studenţi ieşeni care în luna iulie l-au imobilizat pe Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru aparţinând Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Totodată, au fost premiaţi un număr de 14 elevi olimpici ieşeni, care au obţinut diverse premii la olimpiadele internaţionale.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, alături de 23 de ierarhi din ţară şi străinătate, a oficiat, luni dimineaţă, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei.

La ceremonia religioasă, oficiată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei, au luat parte peste 10.000 de persoane.

Slujba a fost oficiată pe o scenă amplasată pe pietonal, lângă care au fost montate alte două scene pe care s-au aflat câteva zeci de oficialităţi - autorităţi locale, judeţene şi politicieni, între care Elena Udrea, Varujan Vosganian, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. La Sfânta Liturghie, care a început în jurul orei 9.00, a ajuns, în jurul orei 10.45, şi premierul Victor Ponta.

Sfânta Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici